Trio Patara ile müzikle tarihe yolculuk

Trio Patara ile müzikle tarihe yolculuk

Antalya Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), opera severleri 'Trio Patara' konserinde buluşturdu.

Patara Antik Kenti'nde verilen 'Trio Patara' konseri, bu kez Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki opera sahnesinde gerçekleşti. Soprano Nurdan Küçükekmekçi, flüt Sanatçısı Lelya Bayramoğulları ve arp sanatçısı Aslıhan Güngör solist sanatçılar olarak sahneye çıktı.

Dünyaca ünlü besteciler F. Devienme, G. Faure, Y.Tura, P.İ. Çaykovski, E. Grieg, V. Lobas, T. Taviş ve Ö. Usta'nın eserlerini Nurdan Küçükekmekçi opera dili, Lelya Bayramoğulları flüt, Aslıhan Güngör de arple seslendirdi. Konserde 'Romance d'Estelle 1', 'Romance d'Estelle 5', 'Romance d'Estelle 17', 'Pavane', 'Sevmek Nedir', 'Lensky arya (flüt-arp için), 'Solvej song', 'Melodia Sentimental', 'Patara suitinden 2. Bölüm 'Zeytin Dikelim', 'Patara' adlı eserler seslendirildi.

AYAKTA ALKIŞLADILAR

İzleyenleri tarihi bir yolculuğa çıkaran konserde, Antik Yunan ve Roma'da cenaze, düğün, hasat, dini ritüeller ve danslara eşlik eden, askerlerin savaşa onların ritmiyle gittiği 'flüt' ve 'arp' ile lirik şiirlere hayat veren 'ses', o dönemin ruhunu günümüze taşıdı.

trio-patara-ile-muzikle-tarihe-yolculuk.jpg

trio-patara-ile-muzikle-tarihe-yolculuk-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler