Sinema Tarihinin Usta Oyuncusu Sabah Saatlerinde Hayatını Kaybetti!

Sinema Tarihinin Usta Oyuncusu Sabah Saatlerinde Hayatını Kaybetti!

Tiyatro ve sinema tarihinin önemli isimleri tek tek aramızdan ayrılıyor. Türkiye, son yıllarda duayen isimler veda ediyor. Son olarak Nuri Alço ve Kadir İnanır’ın hastalanması sevenlerini endişelendirmişti.

Usta oyuncu Ayten Gökçer, 84 yaşında hayata veda etti. Türk sinema tarihinin önemli simalarından biri olan Gökçer, hayatına kaybetti. "Taçsız Kral", "Yılan Hikayesi”, "İstanbul Kırmızısı” gibi yapımlarla ön plana çıkan ünlü duayen, son yolculuğuna uğurlanacak.

84 yaşında hayata gözlerini yuman Ayten Gökçer’in cenazesi İstanbul’daki Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek. Cenaze, yarın sevenleriyle beraber kaldırılacak.

ekran-resmi-2024-05-14-10-28-28.png

VEFAT HABERİNİ KIZI ASLI DUYURDU

Sinema tarihinin efsane oyuncusu Ayten Gökçer’in vefat haberini kızı paylaştı. Acı haberi Aslı Gökçer, şu sözlerle paylaştı;

“Kafa tuttuğu hastalığın, kafası bile yerinde değilken... En yakınlarımızı bile inandıramadık hastalığına çünkü zekası her şeyin önüne geçti. Son zamanlara kadar şaşırttı, kahkahalara boğdu yetmez gibi akıl verdi. Bu sefer gitmeyi seçti kalbinden hiç eksiltmediği annesine, Cüneyt'ine... Aslı'sını, Efe'sini, Yonca'sını, damadı Kerem'ini, Ayşen'ini, Cansu'sunu Lal'ini güçlü yüreğine aldı ve sessizce gitti. Çok sevdik seni annem, çok kırık kalbimiz.”

AYTEN GÖKÇER KİMDİR?

Usta oyuncu Gökçer, Ankara’da 26 Ocak 1940 yılında dünyaya geldi. Henüz genç yaşında başarıları yaşayan Ayten Gökçer, 1958 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu'nun sanatçı kadrosuna dahil oldu. 1964 yılında ise bir diğer tiyatro oyuncusu olan Cüneyt Gökçer ile dünya evine girdi. Sade hayatıyla dikkat çeken Gökçer ailesi, Türkiye’nin unutulmaz isimleri arasında yer aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler