Seda Bakan ile Gündeme Gelmişti: Baby Shower Kutlaması Nedir?

Seda Bakan ile Gündeme Gelmişti: Baby Shower Kutlaması Nedir?

Ünlü oyuncu Seda Bakan, “baby shower” çıkışıyla bir anda gündemde yer almıştı. Katıldığı YouTube programında yaptığı açıklamayla bir anda sosyal medyanın dikkatini çekmişti. Peki baby shower kutlaması nedir?

YouTube’da program düzenlenen Berfu Yenenler’in konuğu Seda Bakan oldu. Özel hayatı hakkında açıklamalarda bulunan Bakan, “baby shower” etkinliği yapmadığını söyledi ve kültürümüze ait bir gelenek olmadığını aktardı.

adobestock-305314005-scaled.jpeg

BABY SHOWER NEDİR?

Geleneksel olarak, baby shower, yeni bir bebeğin yaklaşan doğumunu kutlamak için bir partidir. Anne adayı ve bebek adayı bu partilerin odak noktasıdır.

Baby shower, sevgili bir kız veya erkek bebeğin yaklaşan doğumunu kutlar. Aile ve arkadaşlar, anne adayına olan sevgilerini ve desteklerini göstermek için bir araya gelirler. Etkinlik, ebeveynlerin küçük çocukları için ihtiyaç duydukları her şeye sahip olmasını sağlamak için genellikle içecekler, oyunlar ve birçok hediye içerir.

baby-shower-gift-table.webp

BABY SHOWER'IN AMACI

Baby shower’ın amacı; anne adayına yeni doğan çocuğu için ihtiyaç duyduğu her şeyi sağlamaktır. Sevdiklerim buna anneyi hediyelerle "shower" olarak adlandırdı ve bu olay adını böyle aldı.

Baby shower, anlamı evrenseldir. Bekleyen anneyi kutlamak ve desteklemektir. İsimler değişebilir veya başka bir alternatif olabilir.

Baby shower geçmişi çok basit değil. Yine de, sonunda bugünkü haline dönüştüğü biliniyor. Aile ve arkadaşlar toplanma, yeni ebeveynlere hediyeler verme ve bir çocuğun doğumunu kutlama şansına sahip. Birçok gelenekte olduğu gibi, birçok fikrin, geleneğin bir karışımıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler