Sanatseverlere Müjde: 'İstanbul’un Resmi' Sergisi Yaşama Geçti

Sanatseverlere Müjde: 'İstanbul’un Resmi' Sergisi Yaşama Geçti

İstanbul Belediyesi ve İş Bankası’nın ortaklığı yeni bir kültür sanat etkinliği ortaya çıkardı. İstanbullular için anlamlı olan sergi sanatseverleri bekliyor. İşte konuyla ilgili detaylar…

Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi ilk süreli sergisini ‘İstanbul’un Resmi’ adıyla sanatseverlerle buluşturdu. Bankanın koleksiyonunda yer verdiği İstanbul temalı eserler, Anadolu ve Avrupa yakalarını iki ayrı katta olacak şekilde sanatseverlerle buluşturuyor. Sanatçı gözü ile İstanbul’a bakışı resmeden sergi, Beyoğlu’nda, İstiklal Caddesi üzerinde yer alan müzenin ilk süreli sergisidir.

'İSTANBUL’UN RESMİ' SERGİSİ SANATSEVERLERİ BİR ARAYA GETİRİYOR

Türkiye İş Bankası, Cumhuriyetin 100. yaşında Türkiye’ye hediye olarak, Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’ni yaşama geçirdi. Bankanın 2 bin 700 kadar eserin yer aldığı Sanat Eserleri Koleksiyonu’ndan zengin bir koleksiyona ev sahipliği yapan müze; plastik sanatlardan müziğe, kültür mirası koruma çalışmalarından müzeciliğe birçok alanda faaliyet gösteren İş Sanat’ın çatısı altında yer alıyor. Türkiye’nin kültür-sanat mirasına önemli bir değer daha ekliyor.

İSTANBUL TÜM İHTİŞAMI İLE TABLOLARA YANSIYOR

300’e yakın İstanbul peyzajının yer aldığı sergi kitabını yayıma hazırlayan, Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nin kurucu küratörü Prof. Dr. Gül İrepoğlu, iki denizin birleştiği ve iki kıtanın ayrıldığı bu tılsımlı coğrafya ve şehrin, derin bir ruh ve tarihe sahip olduğunu ifade ediyor.

Bu özel sergide yer alan tablolarda iki baskın duygu göze çarpıyor. Bunlardan ilki ressamların şehre duyduğu sevgi ve aşk diğeri ise İstanbul’un ışığını yakalama ve resmetme arzusudur. “Kitaplarda İstanbul’u sadece tablolarla değil fotoğraflar, filmler ve şiirlerle de anlatmaya çalıştım” diyen İrepoğlu, gezginlerden alıntılar da eklediğinin altını çiziyor. Prof. Dr. İrepoğlu, “Sergi gezinizde sadece bu şehrin eşsiz ışığını yakalamayı başarmış ressamların tabloları değil, şairlerin dizeleri de eşlik ediyor” diyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler