Patara Antik Kenti'nde senfonik konser

Patara Antik Kenti'nde senfonik konser

Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Devlet Senfoni Orkestrasının, şef Oğuzhan Kavruk yönetiminde sahneleyeceği "Patara Yılı Konseri" 27 Ağustos akşamı sanatseverlerle buluşacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Devlet Senfoni Orkestrasının, şef Oğuzhan Kavruk yönetiminde sahneleyeceği "Patara Yılı Konseri" 27 Ağustos akşamı sanatseverlerle buluşacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2020'yi "Patara Yılı" ilan etmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 27 Ağustos akşamı 'Patara Yılı Konseri' sanatseverlerle buluşacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; dünya müziklerinden örneklerin senfoni orkestrası eşliğinde icra edileceği konserde ünlü DJ Burak Yeter ile "La Casa De Papel" dizisinin müziğini seslendiren Cecilia Krull sahne alacak. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un da katılması beklenen konserde, Rus sanatçı Siniahrybava Tatsiana ile Hollandalı söz yazarı, yapımcı ve vokalist Allan Eshuijs da sahneyi paylaşacak diğer ünlü isimler olacak.

RESTORASYON SONRASI İLK KONSER

Antik Dönemde Likya Birliği'nin başkentliğini üstlenen Patara, şehir kapısından suyollarına, tiyatrosundan meclis binasına pek çok önemli kültür varlığına sahip. Kentin önemli unsurlarından Patara Antik Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen güçlendirme, sahne temizliği, kazı çalışmaları, çeşitli restorasyon ve konservasyonlarlar ile çevre düzenlemeleri sonrasında alan etkinliklere hazır hale getirildi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2020 yılının "Patara Yılı" ilan edilmesinin ardından bu yıl içerisinde yapılan çalışmaların ardından antik kentte düzenlenecek etkinlik restorasyon sonrası ilk konser olacak.

Patara Antik Kenti'nde düzenlenecek konserin biletlerine ve etkinliğe ilişkin ayrıntılara "Sanat Cepte" ile "Biletinial" uygulamalarından ulaşılabiliyor.

patara-antik-kent-antalya-haber-tv.jpg

Patara Antik Kenti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2020 yılı ‘Patara Yılı’ olarak ilan edilmişti. Patara, Milattan Önce (MÖ) 13’üncü yüzyıla ait Hitit metinlerinde Patar ismi ile geçmektedir. Kazılar sonucu bulunan seramik parçalar da Orta Tunç Çağı özeliklerini taşımaktadır. 1988 yılından itibaren devam eden kazılarda gün yüzüne çıkan taş balta ile Patara tarihinin Demir Çağı’na kadar gittiği anlaşılmıştır. Xanthos Vadisi’nde denize açılan tek bölge olması nedeniyle tarih boyunca önemli bir yer konumundadır. Patara ismine ilk olarak Likya sikkelerde denk gelinmiştir. Önemli kent, Likya Birliği’ne başkentlik yapmıştır. Helenistik Dönem içinde yapılan Meclis Binası, Patara Antik Tiyatrosu çok iyi korunmuş olarak bizleri karşılayan şehir giriş yapısı Vespasian Hamamı ve Korinth Tapınağı bölgede görülmesi gereken muhteşem yapılardır. Noel Baba olarak bilinen Piskopos Aziz Nikolaos, (Saint) Patara’da doğmuştur.

(Adres: Kalkan, 07960 Kaş/Antalya)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler