Operada 'Memleketim' havası

Operada 'Memleketim' havası

Antalya Devlet Opera ve Balesi, (Antalya DOB) geçen sezon dünya prömiyeri gerçekleşen ve her defasında izlenme rekoru kıran 'Memleketim' adlı müzikal eseri, Antalyalı sanatseverle bir kez daha buluşturdu.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde müzikseverleri bir araya getiren 'Memleketim' adlı eserin müzik düzenlemesini Deniz Yıldız, metnini rejisör Fatih Şanal hazırladı. Orkestrayı Şef Ömer Yöndem yönetti, opera sanatçıları Semiha Derya Boran, Özgür Deveci, Tuğba Kubilay, Burak Pektaş, Erdi Can Aybaş, Emre Akyurt solist olarak sahneye çıktı.

Klasik batı müziği orkestrasına uygun çok sesli düzenlenen ve Anadolu türkülerini konu alan eserde, Anadolu'da yaşayan insanların asırlar boyunca süregelen duyguları, düşünceleri, yaşamlarının çeşitli görünümleri ve kültürel değerleri türküler üzerinden izleyiciye yansıtıldı. Türkülerin hikâyelerinin de canlandırıldığı eser, perdeye aktarılan görüntü efektleriyle zenginleştirildi.

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

Konseri pandemi kurallarına uygun oturma düzeninde maskeli izleyen müzikseverler keyifli, neşeli dakikalar yaşadı, solistleri ve orkestrayı ayakta alkışladı.

operada-memleketim-havasi-antalya-devlet-opera-ve-balesi.jpg

operada-memleketim-havasi-antalya-devlet-opera-ve-balesi-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler