Operada Hayalet Değil, Eğlence Var !

Operada Hayalet Değil, Eğlence Var !

ADOB, koronavirüs salgınından dolayı kapanan perdesi yeniden açıldı. Sezonun ilk eseri ise 'Operada Hayalet Değil, Eğlence Var' sloganıyla yola çıkan şef Musa Göçmen'in sahneye koyduğu 'The Funtime of the Opera' adlı eseri oldu.

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin pandemiden dolayı kapanan perdesi yeniden açıldı. Kepez Belediyesi Arif Nihat Asya Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleşen konser öncesi bir dizi önlemler alınıp, dezenfekte çalışmaları yapıldı. İzleyiciler ise mesafeli ve maskeli olarak içeri alındı. Oturma alanında aralarda ikişer koltuk ve birer sıra boş bırakıldı. Orkestra elemanları da kurallara uygun olarak sahnedeki yerlerini aldı.

OPERADA EĞLENCE VAR

Şef Musa Göçmen'in operanın 7'den 70'e herkes tarafından sevilmesini amaçlayan 'The Funtime of the Opera' adlı eserinde soprano Işılay Meriç Karataş- Bilge Yılmaz, mezzo soprano Medine Tuganova, tenor Göksay Yaran ve bariton Serhat Konukman solist olarak sahne çıktı, ADOB Orkestrası'nı şef Musa Göçmen yönetti.

MUHTEŞEM PERFORMANS

Orkestra şefi Musa Göçmen, sahnedeki performansıyla dikkatleri üzerine çekti, dünyaca ünlü birçok bestecinin kısa yaşam öykülerini anlattı, zaman zaman da izleyicilerle şakalaştı, opera sanatının önemine vurgular yaptı.

AYAKTA ALKIŞLANDI

Uzun bir aradan sonra keyifli, neşeli bir opera konseri izlemenin mutluluğunu yaşayan opera severler, şef Musa Göçmen'i, orkestra sanatçılarını, gecenin solistlerini ayakta alkışladı. 

Antalya DOB'un ikinci konseri olan 'Aryalarla Müze Akşamı' 25 Eylül 2020 Cuma günü saat 19.00'da Antalya Müzesi bahçesinde gerçekleşecek.

operada-hayalet-degil-eglence-var-antalya-devlet-opera-ve-balesi.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler