Müzede Çamur Sanatı

Müzede Çamur Sanatı

ANTALYALI seramik sanatçısı Suna Sönmez, pandemi döneminde evinde çamurdan ürettiği sanat şaheserlerini müzede beğeniye sundu.

Antalya Arkeoloji Müzesi'nde açılan sergiye sanatseverlerin, müzeyi gezen yerli ve yabancıların ilgisi yoğun oldu. Sergide, şekillendirilmiş, fırınlanıp kurutulmuş, üzerleri renklendirilmiş çok sayıda hediyelik ve dekoratif süs eşyası, duvar panoları göz kamaştırdı.

SEVDİREREK ÖĞRETİYOR

Gençlik yıllarında seramik sanatıyla tanışan, 2009 yılından beri de profesyonelce çalışmalarını sürdüren, seramik atölyesinde de çocuklara, gençlere, yetişkinlere seramik sanatını sevdirerek öğreten Suna Sönmez, birçok kez ulusal ve uluslararası sanat etkinliklerine de katıldı.

OBJELERİ BEĞENİYE SUNDU

Pandemi döneminde atölyesini kapatan, evinin bir odasında sanat çalışmalarını sürdüren Suna Sönmez, toprağı çamura dönüştürdü, tasarladığı biçimde şekillendirerek objeler üretti. Sönmez, 3'üncü kişisel sergisini sanatseverlerin beğenisine sundu.

AŞKLA ŞEKİLLENDİRİLİYOR

Suna Sönmez, "Yeteneğini ortaya çıkarmak isteyen önce ellerini çamurla tanıştırmalı. Çamura dokunan kişi, mutlaka seramik sanatına sevdalanıyor. Sanat, bir sevda işidir. Çamurun üzerinde sabırla çalışıyor, aşkla şekillendiriyor, renklendirip sanatla buluşturuyoruz" dedi.

Müzede Çamur Sanatı

Müzede Çamur Sanatı

Müzede Çamur Sanatı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler