Mine Kırıkkanat’ın Elif Şafak’a Açtığı Dava Sonuçlandı

Mine Kırıkkanat’ın Elif Şafak’a Açtığı Dava Sonuçlandı

Gazeteci Mine Kırıkkanat ile Elif Şafak arasında intihal davası sonuçlandı. İkili arasında görülen davada tazminat ödemesine karar verildi. Elif Şafak kaybettiği davada ne kadar para ödeyecek? Detaylar haberimizde…

Gazeteci Mine Kırıkkanat’ın daha öncesinde Elif Şafak’a açtığı intihal davası tamamlandı. Dava kararında mahkeme Kırıkkanat’ı haklı buldu. Mahkeme, Doğan Yayınları ve Elif Şafak’ın tazminat ödemesine hükmetti.

İNTİHAL ÖDEMESİ 252 BİN LİRA

Elif Şafak’ın Sniek Sarayı romanında yaptığı intihal davası sonuçlandı. Dahayla ilgili İstanbul Anadolu 1. Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi, kararını verdi. Buna göre; Elif Şafak 159 bin TL, Doğan Yayınları 83 bin 666 TL ceza kesildi.

Her ikisine birlikte ayrıca 10 bin lira tazminat cezası verildi. Aynı zamanda davanın açıldığı günden bu yana da faiz hesaplaması ayrıca yapılacak.

MAHKEMENİN KARARI PAYLAŞILDI

“Elif Şafak’ın 2001’de ilk basımı yapılan Bit Palas kitap isminde dahi ilk basımı 1990’da yapılan Sinek Sarayı ile benzerliğinin olması, kitaptaki kurgulama, karakterler, mekân ve zaman birliği, olay örgüsüne bakıldığında esinlenmenin çok ötesinde Mine Kırıkkanat’ın Sinek Sarayı isimli kitabının adından ve içeriğinden fazlasıyla yararlandığı ve bu yararlanmanın intihal düzeyinde olduğu ve Mine Kırıkkanat’ın Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'ndan kaynaklı haklarının ihlal edildiği kabul edildi.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler