Meşher, Sergi Yayınlarını 3-5 Mayıs’ta Düzenlenecek border_less ARTBOOK DAYS’de İzleyicileriyle Buluşturuyor

Meşher, Sergi Yayınlarını 3-5 Mayıs’ta Düzenlenecek border_less ARTBOOK DAYS’de İzleyicileriyle Buluşturuyor

İstanbul’un önde gelen disiplinlerarası sergi mekânı Meşher, kitap üretimleri üzerinden yeni bir ortak alan yaratmayı hedefleyen border_less ARTBOOK DAYS etkinliğinde izleyicileriyle buluşmaya hazırlanıyor.

Etkinlik, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık ev sahipliğinde 3-5 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek. Meşher’in beş asırdan kesitlerle İstanbul’un siluetine bir uçtan bir uca bakmaya davet eden sergisi Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar’ın İngilizce ve Türkçe çift dilde yayımlanan, meraklısı için başvuru kaynağı olan sergi kataloğu da okurla buluşacak.

Ömer M. Koç’un sunuşuyla başlayan Göz Alabildiğine İstanbul sergi kataloğunda, serginin küratörlüğünü üstlenen Şeyda Çetin ve Ebru Esra Satıcı’nın giriş yazılarının yanı sıra, Sven Becker, Briony Llewellyn, Bahattin Öztuncay, Claude Piening tarafından kaleme alınan katalog metinleri yer alıyor. Katalogda ayrıca Prof. Dr. Zeynep Çelik’in “Biz ki İstanbul şehriyiz, güzelizdir” başlıklı makalesi bulunuyor. Konularında uzman isimlerin katalogdaki yapıtlara ilişkin paylaştığı bilgiler, İstanbul’a geniş bir kadrajdan bakış sunuyor; böylece şehrin tasvirlerindeki çeşitliliğe dikkat çekiliyor.

Meşher’in border_less standında yer alacak diğer sergi yayınları arasında John Craxton: Işığın PeşindeBen Kimse. Sen de mi Kimsesin?Ben-Sen-Onlar: Sanatçı Kadınların YüzyılıAlexis Gritchenko: İstanbul YıllarıMaziyi Korumak: Sadberk Hanım Müzesi’nden Bir Seçki ve Kalıpları Aşınca: Mit, Efsane ve Masallarla Avrupa’dan Çağdaş Seramik de yer alacak.

border_less ARTBOOK DAYS Hakkında

Yayını olan, baskı materyalleriyle üreten, metinler ve edisyonlu işler üzerine çalışan sanatçılar ve inisiyatifler ile yayım yapan müze, galeri, kurum ve enstitüleri bir araya getirerek kitap üretimleri üzerinden yeni bir ortak alan yaratmayı hedefleyen border_less ARTBOOK DAYS’in altıncı edisyonu, 3–5 Mayıs tarihleri arasında Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık ev sahipliğinde gerçekleşiyor. Yapı Kredi Kültür Sanat Loca’da yer alacak etkinlik, sanat alanında üreten, söz söyleyen ve paylaşan kişileri aynı çatı altında toplayarak yayınevleri üzerinden de yeni etkileşim zeminleri oluşturmayı amaçlıyor. border_less ARTBOOK DAYS gerçekleştireceği bu yeni edisyonunda 12 farklı ülkeden 50 sanatçı, inisiyatif, galeri, müze, dernek ve sanat kurumunu izleyiciyle buluşturacak.

Daha fazla bilgi için etkinliğin web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Meşher Hakkında

Bir Vehbi Koç Vakfı (VKV) kuruluşu olan Meşher, tarihsel araştırmalardan çağdaş sanata uzanan sergileri ve yayınlar, atölyeler, konferanslar gibi kapsamlı paralel etkinlikleriyle zamanlar ve kültürler arasında yeni bir diyalog zemini sağlamayı amaçlıyor. Adını Osmanlı Türkçesinde “sergi mekânı” anlamına gelen kelimeden alan Meşher, faaliyetlerini disiplinlerarası yaklaşımıyla Eylül 2019’dan itibaren sürdürüyor. Ortaçağdan günümüze uzanan bir zaman aralığında, geniş bir konu yelpazesinde sergiler sunuyor. Çok yönlü programı, araştırmaya dayalı akademik yönü ve yayınlarıyla Meşher, bir referans noktası olarak kültür ve sanat ortamına katkıda bulunuyor.

İstiklal Caddesi’nde yer alan Meşher’de, ziyaret, etkinlik ve sergi turları ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Pazartesi hariç haftanın altı günü ziyaret edilebilir.

Sergi Hakkında

Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar sergisinin küratörlüğünü Şeyda Çetin ve Ebru Esra Satıcı, danışmanlığını ise Bahattin Öztuncay üstleniyor. Ömer Koç Koleksiyonu’nda yer alan çeşitli nadide eserlerden oluşan sergi, İstanbul’un Osmanlı payitahtı olduğu 15. yüzyıldan 20. yüzyılın ilk çeyreğine uzanan bir zaman dilimini kapsıyor. Şehrin zengin bir görsel kaydı niteliğindeki sergide geniş açılı İstanbul manzaralarını gösteren tablolardan gravürlere, nadir kitaplardan albümlere, panoramik fotoğraflardan Yadigâr-ı İstanbul objelerine 100’ün üzerinde eser yer alıyor. Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar sergisi, 26 Mayıs 2024’e kadar görülebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler