Likya mezar lahiti, yeni yerine taşındı

Likya mezar lahiti, yeni yerine taşındı

Antalya'nın Kaş ilçesindeki balıkçı barınağında bulunan Likya mezar lahiti, Antalya Anıtlar Kurulu kararıyla  ilçenin ana girişindeki Atatürk Caddesi'nde hazırlanan platforma yerleştirildi. 

Antalya'nın Kaş ilçesindeki balıkçı barınağında bulunan Likya mezar lahiti, Antalya Anıtlar Kurulu kararıyla ilçenin ana girişindeki Atatürk Caddesi'nde hazırlanan platforma yerleştirildi

Antalya'nın Kaş ilçesi Balıkçı Barınağı'nda bulunan Likya mezar lahiti, şikayet üzerine taşındı. Kaş Belediyesi, Likya mezar lahitinin içine girilerek alkol alındığı, uyunduğu ve tahrip edildiği şikayetleri üzerine İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Likya Uygarlıkları Müzesi'ne müracaat etti. İlçe belediyesi lahitin taşınması konusunda izin talebinde bulundu. Antalya Koruma Kurulu, anıtın orijinal yerinde olmadığı, taşınmasında sakınca olmadığına karar verdi.

PLATFORMA YERLEŞTİRİLDİ
Hazırlanan proje ile Atatürk Caddesi'nde lahit için platform hazırlandı. Likya lahiti, dün gece yerinden alınarak, Likya Uygarlıkları Müzesi uzmanları eşliğinde Atatürk Caddesi'ndeki platforma yerleştirildi. Likya lahitinin altına 220 cm uzunluğunda ve 117 cm genişliğinde ve yüksekliğinde platform yerleştirildi, etrafı çiçeklendirildi.

FARKINDALIK YARATMAK

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Likya Birliği'nin başkenti Patara Antik Kenti'nin Kaş'ta yer aldığını belirterek, "Kaş Belediyesi'nin sembolü Likya lahiti. Taşıdığımız Likya lahiti, Kaş Balıkçı Barınağı'ında atıl ve kötü bir durumdaydı. Yaptığımız girişimlerle lahiti taşıdık. Kaş'ın ana giriş caddesine Likya'nın bir sembolü olarak yerleştirdik. Kaş'a gelen yerli yabancı konuklarımız Likya'nın sembolünü görecek, fotoğraf çektirebilecek. Bir farkındalık yarattığımızı düşünüyorum" dedi.

Likya mezar lahiti, Kaş Balıkçı Barınağı'nın Karataşlar denilen bölgesinde denizin içinde yatık vaziyette dururken 1979 yılında dönemin Kaş Belediye Başkanı Mustafa Bozca tarafından yerinden kaldırılmış ve Kaş Balıkçı Barınağı'na yerleştirilmişti.

Likya mezar lahiti, yeni yerine taşındı

Likya mezar lahiti, yeni yerine taşındı

Likya mezar lahiti, yeni yerine taşındı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler