Konyaaltı, 'Nazım Usta' ile açık havada perdelerini açtı

Konyaaltı, 'Nazım Usta' ile açık havada perdelerini açtı

Konyaaltı Belediye Tiyatrosu, ilk oyunuyla izleyicinin karşısına çıktı. Nazım Hikmet Ran'ın "Kuvayi Milliye Destanı" adlı oyununu sahneleyen tiyatro grubu, izleyicilerden beğeni topladı.

Konyaaltı Belediye Tiyatrosu, ilk oyunuyla izleyicinin karşısına çıktı. Nazım Hikmet Ran'ın "Kuvayi Milliye Destanı" adlı oyununu sahneleyen tiyatro grubu, izleyicilerden beğeni topladı.

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen'in seçim vaatleri arasında yer alan belediye tiyatrosu, kurulduktan sonraki ilk oyununu sahneye koydu. Pandemi nedeniyle gecikmeli olarak seyircilerin karşısına çıkan Konyaaltı Belediye Tiyatrosu, Genel Sanat Yönetmenliğini Haluk Cömert'in üstlendiği ilk oyununda, Nazım Hikmet Ran'ın "Kuvayi Milliye Destanı" ile perde dedi.

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ KAPSAMINDA İLK OYUN

Konyaaltı Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik Parkı Amfi Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen oyuna vatandaşlar, yoğun ilgi gösterdi. Koronavirüs (COVID-19) tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralı ve hijyen tedbirlerine uygun olarak gerçekleştirilen tiyatroda, izleyiciler ateşleri ölçülerek ve dezenfektan sıkılarak amfi tiyatroya alındı.

UYARICI YAZILAR

Tiyatro alanında seyirciler arasında sosyal mesafe kuralına uymalarına yönelik uyarıcı yazılar yerleştirildi. Konyaaltı Belediyesi Başkan Yardımcısı Tuğba Erke Bostan ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Gökhan Avkıran ve tiyatro oyuncuları da Konyaaltı Belediye Tiyatrosu oyuncularını ilk oyunlarında yalnız bırakmadı.

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

Nazım Hikmet'in 1939'da yazmaya başladığı ve 1941'de bitirdiği Kuvayi Milliye Destanı, Kurtuluş Savaşı'nı bölümler halinde anlatıyor. Amatör tiyatroculardan kurulan ve kısa süre eğitim aldıktan sonra ilk oyununu sergileyen Konyaaltı Belediye Tiyatrosu, seyircilerden büyük beğeni topladı. İki perde halinde sergilenen oyunun sonunda oyuncular, sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı.

konyaalti-nazim-usta-ile-acik-havada-perdelerini-acti.jpg

BAŞKAN ESEN'E TEŞEKKÜR

Gösterimin ardından oyunun yönetmeni Özlem Gür, izleyenlere destekleri için teşekkür etti. Konyaaltı Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Haluk Cömert ise Konyaaltı'nda tiyatro kurulması yönünde Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen'in büyük katkıları olduğunu belirtti. 

İLK DEFA SAHNEYE ÇIKTILAR

Dünya genelinde pandemi nedeniyle zor süreç geçirildiğini belirten Konyaaltı Belediyesi Başkan Yardımcısı Bostan, "Bu dönemde kültür sanat etkinliklerimize verdiğiniz destek için teşekkür ederiz. Sizler bu şekilde katılım gösterdikçe Covid-19'a karşı sosyal mesafemizi koruyarak, kültür ve sanattan yoksun kalmayacağız. Konyaaltı Belediye Tiyatrosu'nu kurmak başkanımızın önemli projelerinden biriydi. Hocalarımızın yetiştirdiği ekip tamamıyla amatör bir ekiptir. İlk defa sahneye çıktılar." dedi.

ÜLKE KOLAY KURULMADI

Tiyatronun sahne tozunu yutmanın önemli olduğunu söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı, "Oyuncularımız ilk kez sahne tozu yuttular. Türkiye Cumhuriyeti'nin kolay kurulmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Memleket hasreti çekerek giden, Nazım Hikmet'in Ocak ayında doğum gününü kutladık. Çünkü bu ülkeden bir Nazım geçmişti. Onun beraberinde de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü bize hiçbir güç unutturamaz. Unutmayacağız, uyumayacağız ve her zamanda uyanık kalacağız" dedi.

konyaalti-nazim-usta-ile-acik-havada-perdelerini-acti-002.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler