Kaleiçi'ne Aşık Ressam Harikalar Yarattı

Kaleiçi'ne Aşık Ressam Harikalar Yarattı

ANTALYALI ressam Mustafa Pişkin, "Dalga" serisinden sonra Antalya'nın tarihi semti Kaleiçi'ndeki evleri resmetti. Pişkin, "Kaleiçi" serisi yağlıboya çalışması resimlerini sanatseverlerin beğenisine sundu.

Antalya Müzesi Güzel Sanatlar Galerisi'nde müzik dinletisi eşliğinde açılan resim sergisine sanatçı ve sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu. Kurdeleyi Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı, ressam Mustafa Pişkin, ressamlar birlikte kesti.

KALEİÇİ'NE AŞIK BİR RESSAM

Birçoğu harabeye dönmüş, yanıp kül olmuş tarihi konakların eski hallerini de tuvallerine aktaran ressam Pişkin, "Her yanı tarih kokan Kaleiçi aşığı bir ressamım" dedi. Ressam Mustafa Pişkin, "Konya için "Gez dünyayı gör Konya'yı" denir. Ben de Kaleiçi için "Gez dünyayı gör Kaleiçi'ni" diyorum. Kaleiçi resimlerimi de bu slogan eşliğinde yapıyorum. Keliçi'nin tarihine sahip çıkmalıyız, bu güzide çekirdek semtimizi yaşatmalıyız, gelecek nesillere taşımalıyız. Kaleiçi sokaklarında dolaşmak insana huzur veriyor, geçmiş tarihe yolculuk yaptırıyor. Semtin her yanı buram buram tarih kokuyor. Bir ressam olarak Kaleiçi evlerini, sokaklarını, sosyal yaşamı tuvallerimde yaşatma çabası gösteriyorum" dedi.

Kaleiçi'ne Aşık Ressam Harikalar Yarattı

Kaleiçi'ne Aşık Ressam Harikalar Yarattı

Kaleiçi'ne Aşık Ressam Harikalar Yarattı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler