'Kahve Bahane' sergisi

'Kahve Bahane' sergisi

Ressam Sabahat Özkan, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nü bitirme projesi olan 'Kahve Bahane' adlı resim çalışmalarını, ilk kişisel sergisinde sanatseverlerin beğenisine sundu.

Ressam Sabahat Özkan, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nü bitirme projesi olan 'Kahve Bahane' adlı resim çalışmalarını, ilk kişisel sergisinde sanatseverlerin beğenisine sundu.

Antalya'nın Muratpaşa Mahallesi Atatürk Caddesi üzerindeki Luna Garden Cafe'nin bahçesinde açılan sergiye sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu. İşletmenin sorumlu müdürü Hasan Cayvaz'ın "Mustafa Kemal Atatürk'ün 'sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur' sözünden ilham alarak kapılarımızı sanata ve sanatçılarımıza açtık" dedi.

Kahve Bahane' adlı sergide, ressam Sabahat Özkan'ın 30 adet akrilik boya ile çalışılmış 'kahve ve kahve fincanı' temalı eserleri yer aldı.

KAHVENİN TARİHÇESİNİ ANLATTI
Ressam Sabahat Özkan'da "Kahvenin güzel kokusunu, damakta bıraktığı tadı ve muhabbete kattığı anlamı renklerin büyülü dünyasında sanatseverlerle paylaşmak istedim" dedi. Kahvenin tarihçesini anlatan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Habeşistan da keşfedilen, bugün dünyanın birçok ülkesinde değişik ad ve markalarla tüketilen kahve, Türk kültüründe pişirilme yöntemiyle dikkat çekmiş, 'Türk Kahvesi' unvanıyla da tüm dünyada tanınmış. Türk kahve kültürü, kültür tarihçileri tarafından da 'sohbet ile bezenmiş bir sosyalleşme pratiği' olarak nitelendirilmiş. Bende misafirperverliğin ve sohbetlerimizin en kıymetli eşlikçisi Türk kahvesinden aldığım ilhamla zihinlerde yer eden 'bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı var' sözünün anlamını fırça ve boyalarımla tuvallerime yansıttım."

6 AYRI ÜNİVERSİTEDE ÖĞRENCİ OLDU
Ressam Sabahat Özkan, 1987 yılında Çukurova Üniversitesi Mersin Meslek Yüksek Okulu Turizm Bölümü'nden, 1997'de Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi lisans, 2008 yılında Ahmet Yasevi Uluslararası Kazak Üniversitesi Ekonomi Fakültesi İşletme Yüksek Programı'ndan mezun oldu. 2017-2018 güz-bahar döneminde Farabi Programı ile bir yıl Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde resim eğitimi aldı, 2020'de de Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun oldu. Özkan, halen İstanbul Aydın Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı doktora öğrencisi.

Bugüne kadar farlı şehirlerde birçok karma resim sergilerine, resim yarışmalarına, sanat çalıştaylarına da katılan ressam Sabahat Özkan'ın Türk kültürünü yansıtan 'kahve ve kahve fincanı' temalı akrilik boya çalışmalarının yer aldığı sergi 26 Temmuz Pazar gününe kadar açık kalacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler