İzmir Arkas Sanat Alaçatı: İlçenin İlk Kültür Merkezi Olarak Yaşama Geçti

İzmir Arkas Sanat Alaçatı: İlçenin İlk Kültür Merkezi Olarak Yaşama Geçti

Geçmişte İzmir’in çeşitli bölgelerine dört sanat merkezini yaşama geçiren Arkas, Alaçatı’nın merkezine mimarisiyle dikkat çeken beşinci mekanının önceki gün kapılarını araladı.

İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı olan Alaçatı, yaz turizmi dendiğinde Türkiye’de marka haline gelen konumlarındandır. Yerli ve yabancı turistlerin her yıl ziyaret ettiği popüler tatil beldesinin büyük bir eksiği bulunuyordu. Kültür ve sanat merkezi bulunmayan Alaçatı’da, Arkas mimarisiyle de dikkat çeken beşinci mekânını önceki gün sanatseverlerle buluşturdu.

İZMİR ARKAS SANAT ALAÇATI, İLÇENİN İLK KÜLTÜR MERKEZİ OLMA UNVANINI ALDI

Kültür ve sanat merkezinin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

arkas-sanat-alacati-1719914680.jpg

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, İzmir’de böyle özel yatırımların yapılmasının çok önemli olduğunu ve daha fazlasının da beklediklerini ifade etti.

Açılışın yapıldığı ilk gün bir basın toplantısı düzenlendi ve çeşitli açıklamalar yapıldı. Basın toplantısında konuşan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Alaçatı’da otel yatırımlarının da olduğunu ancak, bir kültür sanat merkezi eksikliğini gidermek istediklerini söyledi.

Arkas, sadece İstanbul değil, İzmir’in de bir sanat merkezi haline gelmesini amaçladıklarını belirterek, Urla’da yaşam geçirdikleri sanat merkezinin artık turistik turlara dahil edildiğinin de altını çizdi.

asa1-1-jpg.webp

ALAÇATI’DA HER MEVSİM SANAT

Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli ise Lucien Arkas’a teşekkür etti ve ekledi “Çeşme’yi iki ayla sınırlayamayız. Yalnız yaz aylarında deniz, kum, güneşi anılması ile Çeşme’nin kültürel mirasına haksızlık etmiş oluruz” dedi. Denizli, Çeşme’nin sadece yaz değil kış aylarında da canlandırılması gerektiğini ifade etti. Tüm yıl boyunca bu merkez ve yeni açılacak mekânlarla etkinlikler yapılmasını sağlamak istediklerini ifade etti.

Açılışta konuşan Merve Arkas ise Arkas Sanat Alaçatı içinde açılan Monerve isimli pastanenin yaşama geçiş sürecinden bahsetti. Dünyada da bu tür mekânların olmazsa olmazlardan olduğunu da söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler