Gözyaşları İçinde Bırakan Sergi Açıldı

Gözyaşları İçinde Bırakan Sergi Açıldı

DHA muhabirlerinin Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangını olarak kayda geçen Manavgat yangınında çektiği fotoğrafların yer aldığı Antalya Kent Müzesi ve Akdeniz Üniversitesi'nde eş zamanlı açılan "Yangın Yeri" sergilerine yoğun ilgi gösterildi.

Öğrenci ve ziyaretçiler, "Gerçeği aratmayan fotoğraflar" yorumunu yaptı.

muhabirlerinin yangında çektiği 24 bin kare arasından seçilen çarpıcı 45 fotoğraf, Antalya Kent Müzesi Vatan Binası'nda ve Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi H Blok Atrium'da eş zamanlı olarak "Yangın Yeri" ismiyle geçen Cuma açıldı.

Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, kent protokolü, ormancılar ve itfaiyecilerin katıldığı açılış sonrasında sergiler, yoğun ilgi gördü. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, Orman Genel Müdürlüğü ve Adopen'in destek verdiği serginin ilk 3 günü, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri fıstık çamı, keçiboynuzu, defne, servi, lavanta ve biberiye olmak üzere 5 bin fidan dağıttı.

DOĞA ÖĞRENCİLERİ SERGİDE

muhabirleri tarafından yangın hakkında bilgilendirildi. Okulun Öğrenci Meclisi ve MUN Kulübü öğrencileri, sergide emeği geçenlere teşekkür etti.

'RABBİM BİR DAHA YAŞATMASIN'

Tapu ve Kadastro Antalya Bölge Müdürü Funda Aydın Seymen, sergi alanını gözyaşları eşliğinde inceledi. Manavgatlı olan ve yangın sırasında bölgedeki çalışmalara katılan Seymen, toplumda farkındalık yaratmak için serginin kalıcı hale getirilmesi gerektiğini söyledi. Fotoğraflardan çok etkilendiğini kaydeden Seymen, "Rabbim bir daha böyle felaketler yaşatmasın. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Tapu ve Kadastro personelimiz ilgili komisyonlarda yer alarak vatandaşların yaralarının sarılması konusunda destek veriyor" dedi.

KÖTÜ ANILAR UNUTULMAMALI

Sergi alanını ziyaret eden TURMEPA Deniz Temiz Derneği Antalya Şube Başkanı İzzet Ünlü, fotoğrafların gerçeği aratmadığını ifade ederek kötü anıların unutulmaması ve ders çıkarılması gerektiğini vurguladı. Ünlü, "Cansiperane çalışan tüm basın emekçilerine teşekkür ediyoruz. Sergide emeği geçenleri kutluyoruz" diye konuştu.

KALICI OLARAK SERGİLENMELİ

Gözyaşları eşliğinde sergiyi gezen TEMA Antalya eski İl Temsilcisi Nurten Baykara, "Sergiyi etkileyici buldum. Serginin şehir şehir gezmesi gerekiyor. Bu fotoğrafların şehrin belirli noktalarında kalıcı olarak sergilenmesi gerekiyor çünkü bu olayın unutulmaması ve ders çıkarılması lazım" dedi.

Gözyaşları İçinde Bırakan Sergi Açıldı

Gözyaşları İçinde Bırakan Sergi Açıldı

Gözyaşları İçinde Bırakan Sergi Açıldı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler