Devlet Senfoni Orkestrası sezonu genç sanatçılarla açtı

Devlet Senfoni Orkestrası sezonu genç sanatçılarla açtı

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), 'Cumhuriyet Bayramı'na özel konserle sezonu açtı. Genç sanatçılar performanslarıyla izleyenlerden yoğun alkış aldı.

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde orkestrayı ünlü şef Hakan Şensoy yönetirken, Semih Kartal baş kemancı olarak sahnedeki yerini aldı. Başarılı konser performanslarıyla öne çıkan, ülkemizin parlayan genç yıldızları arasında ilk sıraları alan arp sanatçısı Ada Canata, keman sanatçıları Laçin Akyol, Elif İrem Yayalar, vurmalı çalgı (silofon) sanatçısı Çetin Özen de solist sanatçılar olarak izleyici karşısına çıktı.

Genç solistler Ada Çanata, dünyaca ünlü besteciler Handel'in 'Op.4 No.6 Si Bemol Majör Arp Konçertosu'nu arp ile, Laçin Akyol-Elif İrem Yayalar'da Mozart'ın 'Sol Majör Keman Konçertosu'nu (birinci bölüm)', Sarasate'nin 'Zigeuner Weisen' adlı eserlerini kemanlarıyla seslendirdi. 

NAZIM ORATORYOSU SERİSİNDE İLK KONSERİ

Konserde Bujor Hoinic'in aranje ve orkestrasyonunu Çetin Özen için yaptığı  'The Golden Age of the Xylophone' adlı silofon konçertosunun dünya prömiyeri de ilk kez Antalya'da gerçekleşti. Fazıl Say'ın Nazım Oratoryosu serisinde ilk konserini veren genç sanatçı Özen silofonu ile konsere ayrı bir renk kattı.

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

Pandemi kuralları gereği 270 izleyicinin kabul edildiği konserde genç sanatçıların üstün yetenek ve performansları hayranlık uyandırdı. İzleyiciye arp, keman ve silofon keyfi yaşatan genç solistler ayakta alkışlandı. 

devlet-senfoni-orkestrasi-sezonu-genc-sanatcilarla-acti.jpg

devlet-senfoni-orkestrasi-sezonu-genc-sanatcilarla-acti-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler