Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Ödüllerinin Kazananları Belli Oldu

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Ödüllerinin Kazananları Belli Oldu

Her sene düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat ödülleri yeni sahiplerine kavuştu. 100. yılda yine birbirinden önemli sanatçılar ödüllere layık görüldü. Ödülleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan sahiplerine verdi.

“2023 yılı Cumhurbaşkanı Kültür Sanat Büyük Ödülleri” külliyede gerçekleşen törenle dağıtıldı. Cumhurbaşkanı önderliğinde gerçekleşen törende, ödülleri Recep Tayyip Erdoğan açıkladı.

BİLİM, EDEBİYAT VE MÜZİK ÖDÜLLERİ SAHİBİNİ BULDU

Ödül duyurusunu ve takdimini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Ödül konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi;

Kültür sanat dünyamızın kıymetli temsilcileri, değerli misafirler, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne hoş geldiniz. Kültür ve Sanat Törenleri vesilesi ile sizlerle beraber olmaktan memnuniyet duyuyorum. Ödüle layık görülen sanatçılarımızı gönülden tebrik ediyorum.

Vefa ödüllerimizi 5 ayrı isim adına temsilcilerine veriyoruz. Edebiyatta Atilla ilhan ve Samiha Ayverdi, müzikte Barış Manço, tarihte İsmail Hakkı Uzunçarçılı, tiyatroda Muhsin Ertuğrul. Bu değerlerimizi rahmetle yad ediyorum.

ÖDÜL KAZANAN İSİMLER

  • Müzik ödülü; Emel Sayın,
  • Karikatür ödülü; Hasan Aycın,
  • Sinema ödülü; Sami Şekeroğlu,
  • Dijital ödülü; Refik Anadol,
  • Mimari ödülü; Sinan Genim,
  • Edebiyat ödülü; Nazan Bekiroğlu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler