Bakan Ersoy’dan “Seddülbahir” Çağrısı: 10 Mayıs’a Kadar Oy Kullanın…

Bakan Ersoy’dan “Seddülbahir” Çağrısı: 10 Mayıs’a Kadar Oy Kullanın…

Türkiye’nin önemli yapılardan biri olan “Seddülbahir Kalesi” düzenlenen bir organizasyonda ödül alabilmek için oylamaya sunuldu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medyadan çağrıda bulundu.

“Architizer A+ Awards” ismiyle düzenlenen yapı etkinliğinde Türkiye’den özel bir eser katılım  gösterdi. “Seddülbahir Kalesi Müze Yapısı” düzenlenen yarışmada aday oldu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy ise, yarışmada başarı elde edebilmek için sosyal medya üzerinden bir çağrıda bulundu. Kullanıcılara seslenen Bakan Ersoy, mimarlık ödülü için oy istedi.

ekran-resmi-2024-05-10-11-05-19.png

SON GÜN 10 MAYIS CUMA GÜNÜ

Mimarlık ödülü için “Seddülbahir Kalesi Müze Yapısı” yarışıyor. “Architizer A+ Awards” tarafından düzenlenen mimarlık ödülünde Seddülbahir, rakiplerine karşı ödülü almak istiyor Ancak bunun için oylar büyük önem taşıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, tüm vatandaşların oy kullanması için çağrıda bulundu;

“Cumhuriyetimizin 100. yılında ziyarete açtığımız Seddülbahir Kalesi Müze Yapısının dünyanın en prestijli mimarlık ödüllerinden Architizer A+ Awards finalinde ödül alması için 10 Mayıs'a kadar oy vermeyi unutmayın.”

ekran-resmi-2024-05-10-11-05-51.png

SEDDÜLBAHİR’İN HİKAYESİ

Çanakkale Boğazı’nın girişini savunmak amacıyla Anadolu yakasındaki Kumkale ile birlikte 1659 yılında inşa ettirilmiştir. Seddülbahir’in inşası, Venediklilerle Girit Adası üzerinde süregelen uzun savaşın yeniden başlaması ile birlikte, Kilitbahir ve Kale-i Sultaniye’nin Boğaz savunması için yetersiz kaldığı düşünüldüğü için başlatılmıştır.

Bu sebeple, karşı kıyıdaki Kumkale ile birlikte Seddülbahir Kalesi, Venediklilerin Boğaz saldırılarının karşılandığı ilk savunma hattını oluşturmak amacı ile inşa ettirilmiştir. IV. Mehmet’in annesi, Hatice Turhan Sultan tarafından yaptırılmıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler