Atatürk'ün hayatı sahnede

Atatürk'ün hayatı sahnede

Döşemealtı'nda bir grup amatör tiyatrocu tarafından kurulan Döşemealtı Halk Oyuncuları adlı tiyatro topluluğunun 10 Kasım'da sahnelediği 'Mustafa Kemal- Bir Kurtuluş Savaşı Hikayesi' adlı oyun, beğeniyle izlendi.

Henüz tiyatroyla tanışmaları 6 ay öncesine dayanan Döşemealtı Halk Oyuncuları adlı tiyatro grubu, Yeşilbayır Kültür Merkezi'nde, Mehmet Esatoğlu'nun 'Mustafa Kemal- Bir Kurtuluş Savaşı Hikayesi' adlı eserini Mehmet Eracar'ın yönetiminde sahneledi. Atatürk'ün çocukluğundan vefatına kadar hayat hikayesini, kısa sahnelerle izleyiciye aktaran oyunda zaman zaman duygu dolu sahneler yaşandı.

Belediye İşçisinden özel sektör çalışanına, kamu kurum çalışanından işsizine, ev hanımından öğrencisine kadar daha önce tiyatroyla hiçbir bağı olmayan, tamamen amatörlerden oluşan topluluğun sahne performansı, izleyenlerden tam not aldı.

ÖZLEMİ SAHNEYE YANSITTILAR

Ekibi ve oyun hakkında bilgi veren Yönetmen Mehmet Eracar, Atatürk'ü milletin saygı ve özlemle andığını, kendilerinin de bir nebze olsun bu özlemi sahnede yansıtmayı amaçladıklarını söyledi. Eracar, “Henüz 5-6 aylık bir ekibiz. Ama hepsi o kadar hevesli ki söylediklerimizi anında uyguluyor, bizi hiç yormuyorlar. Böylesine disiplinli, anlayışlı ve başarılı bir ekiple çalıştığım içi çok mutluyum" dedi.

dosemealtinda-bir-grup-amator-tiyatrocu-tarafindan-kurulan-dosemealti-halk-oyunculari-adli-tiyatro-toplulugunun-10-kasimda-sahneledigi-mustafa-kemal-bir-kurtulus-savasi-hikayesi-adli-oyun-begeniyle-izlendi.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler