Aspendos'tan opera sesleri yükselecek 

Aspendos'tan opera sesleri yükselecek 

Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürlüğü'nce bu yıl 27'ncisi düzenlenecek 'Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali' yarın akşam (Cumartesi) 'Gala Konseri'yle başlıyor.

Eylül ayının 5 ile 12 tarihleri arasında gerçekleşecek festivale bu yıl dünyayı sarsan koronavirüs salgınından dolayı farklı ülkelerden katılım olmayacak. Sadece DOB müdürlüklerinin orkestra ve opera sanatçıları sahne alacak. 

Tarihi Aspendos Tiyatrosu'nda saat 21.00'de Şef Murat Cem Orhan'ın yöneteceği gala konseriyle start alacak festivali, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz da izleyecek. Konserde Antalya DOB sanatçıları mezzo soprano Ferda Yetişer, soprano Simge Büyükedes, tenor Efe Kışlalı, bariton Eralp Kıyıcı solist sanatçılar olarak sahnedeki yerlerini alacak.

SENFONİK HALK MÜZİKLERİ

Konser, 9 Eylül Çarşamba akşamı 'Üç Soprano, Üç Bas' konseriyle devam edecek. Konserde, opera aryalarından napolitenlere, senfonik halk türkülerinden klasik sanat müziğine uzanan geniş bir repertuar ile Türk ve dünya sahnelerinde başarılarını kanıtlamış sopranolar Funda Ateşoğlu, Çiğdem Önol, Esin Talınlı ile baslar Tuncay Kurtoğlu, Tevfik Rodos, Zafer Erdaş sahnede olacak. Orkestrayı şef Tulio Gagliardo yönetecek. 

uluslararasi-aspendos-opera-ve-bale-festivali.jpg

SAHNE GENÇ YILDIZLARIN

27'nci Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nin kapanışı, 12 Eylül Cumartesi akşamı 'Genç Opera Yıldızları' konseriyle gerçekleşecek. Gecede, ülkemizde Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren çoksesli müzik çalışmalarında akademik kurallara göre dünya standartlarında temsiller veren ve zengin repertuarı ile dünya klasik müzik arenasında önemli yeri olan Devlet Opera ve Balesi'nin gelecek vadeden opera yıldızları opera severlerle buluşacak.

MÜTHİŞ EKİP

Orkestra şefi Murat Cem Orhan'ın yöneteceği Antalya DOB Orkestrası'na sopranolar Işılay Meriç Karataş (Antalya DOB), Saliha Aktaş (Mersin DOB), Ayşe Şenol (İzmir DOB), Mezzo Soprano Tuğçe Oğuzülgen (Antalya DOB), tenor Berk Dalkılıç (İstanbul DOB), Bas Doğukan Özkan (İzmir DOB), Bas Murat Göçken (Samsun DOB), Bariton Gürhan Gürgen (Ankara DOB) eşlik edecek.

SOSYAL MESAFE KURALLARI

Temsillerin yapılacağı açık hava oturma düzeninde Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen pandemi kurallarına harfiyen uyulacak. Aileler ve çiftler arasında sosyal mesafe kuralları gözetilecek.

uluslararasi-aspendos-opera-ve-bale-festivali-antalya-kultur-sanat-haber.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler