Antalya’nın ilk sanal sergisi sanatseverle

Antalya’nın ilk sanal sergisi sanatseverle

Antalya Kültür Sanat’ın (AKS) yeni sergisi 'Nisyân- Kadim Antalya’nın Güncel Portresi', sanatseverle sanal dünyada buluşuyor.

Çalışmalarını kent ve çevre odağında sürdüren şehir plancısı ve akademisyen Murat Germen’in objektifinden izleyicinin dikkatini, ‘Kadim zamanlardan bugüne taşınan emanetleri’ ve ‘Bugünden geleceğe aktarmakta olduğumuz ihanetlerimiz’ mottolarıyla çekmeyi amaçlıyor. 

Yeşim Demir’in küratöryel tasarımıyla, Antalya Kültür Sanat’ın (AKS) iki katında düzenlenen sergi, bir katta, kentin her gün önünden geçtiğimiz halde kanıksadığımız, emanet ya da ihanet olduğunu fark etmediğimiz yüzlerine mikro ölçekte bakarken, diğer katta ise objektifini geniş açıya çeviriyor. Şehrin son 20 yıldaki dönüşümü, uydu fotoğraflarıyla sergi izleyicisinin dikkatine sunuluyor.

ÇEVRİMİÇİ GERÇEKLEŞECEK

AKS’ın üçüncü sergi katı ise herkese açık bir forum alanı olarak düzenlendi. Pandemi nedeniyle kent konuşmaları, kent atölyeleri ve benzeri etkinliklerin şimdilik çevrimiçi gerçekleşmesi planlanmış durumda. Ancak AKS’nin kapıları açmasının ardından ise salonun kente dair sözü, projesi ya da teşekkürü olan bütün kişi veya kurumların seslerini duyuracağı bir ‘serbest kürsü’ye dönüşmesi öngörülüyor.

antalyanin-ilk-sanal-sergisi-sanatseverle.jpg

KOLEKTİF DESTEK

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Şehir Plancıları Odası, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Çevre Mühendisleri Odası ve Peyzaj Mimarları Odası Antalya şubeleri ile Antalya Kent İzleme Platformu’nun yol göstericiliğinde hazırlanan sergiye, Türkiye’nin ambalaj sanayiinde önde gelen firmalarından ANKUTSAN malzeme desteği sağladı.

ŞİİRLERLE ZENGİNLEŞTİRİLDİ

Görsel anlatım dilinin, çağdaş Türk şiirinin önde gelen isimlerinden Ferruh Tunç’un şiirlerinden alıntılarla zenginleştirildiği 'Nisyân-Kadim Antalya’nın Güncel Portresi', Antalyalıları romantik bir nostalji ve iç geçirmeye değil, kentlerinde olan biteni görmeye ve bunda kendi paylarını, sorumluluklarını düşünmeye davet ediyor.

Sergi, 1 Kasım 2020 tarihinden itibaren Antalya Kültür Sanat'ın www.antalyakultursanat.org.tr adresli web sayfasından izlenmeye başlandı.

antalyanin-ilk-sanal-sergisi-sanatseverle-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler