Antalyalı yönetmen ödüle doymuyor

Antalyalı yönetmen ödüle doymuyor

Yönetmen Sevgi Hirschhauser, çekimlerini Antalya'da gerçekleştirdiği 'Toprak' isimli filmiyle 16 uluslararası film yarışmasında ödül kazandı.

Antalya'da doğup büyüyen ardından Almanya'ya giderek sinema sektörüne giren yönetmen Sevgi Hirschhauser, ilk uzun metraj filmi olan 'Toprak' ile 16 farklı uluslararası yarışmada ödül kazandı. Türkiye gösterimi için gün sayan filminin dünya prömiyeri ABD Colorado'daki Vail Film Festivali'nde yapıldı. Toprak, Miami Bağımsız Film Festivali'nde de 'En iyi Film' seçildi. Filmin başrollerinde dizi ve sinema oyuncusu Numan Çakır ile ilk film deneyimi ile Antalyalı oyuncu Burak Aydın rol aldı.

Oyunculardan Numan Çakır, 'En İyi Erkek Oyuncu', ilk oyunculuk deneyimi olan Burak Aydın 'En İyi Genç Oyuncu Adayı', filmin görüntü yönetmeni Chris Hirschhauser da 'En İyi Görüntü' ödülü aldı.

KENDİ İMKANLARIYLA

Hiçbir prodüksiyon şirketine bağımlı olmadan tamamen kendi imkanlarıyla çektiği filmi hayata geçirmiş olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen Sevgi Hirschhauser, “Film yapmak çok zor olduğu kadar, büyük zevk veriyor. Yeni bağlantılar kurmak, yeni kişiler ile tanışmak, iletişime geçmek ve kendini anlatabilmek projenin geleceğini etkiliyor. İlk filmimin ortaya çıkması ve uluslararası gösterilmesi hepimizi çok sevindirdi. Kazandığımız ödüllerde madalyalarımız oldu" dedi.

Toprak, köyde yaşayan, gelenekleri ve dini mirasların önemli olduğu, kültür, görenek ve inançları konu alarak işlenen yoksul bir ailenin dramatik hikayesini konu alıyor.

antalyada-dogup-buyuyen-ardindan-almanyaya-giderek-sinema-sektorune-girenyonetmen-sevgi-hirschhauser-ilk-uzun-metraj-filmi-olan-toprak-ile-16-farkli-uluslararasi-yarismada-odul-kazandi.jpg

antalyada-dogup-buyuyen-ardindan-almanyaya-giderek-sinema-sektorune-girenyonetmen-sevgi-hirschhauser-ilk-uzun-metraj-filmi-olan-toprak-ile-16-farkli-uluslararasi-yarismada-odul-kazandi-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler