Altın Portakal Film Festivali Biletleri Yarın Satışta

Altın Portakal Film Festivali Biletleri Yarın Satışta

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla 2-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali, yılın en yeni ve merakla beklenen filmlerini izleyiciye sunacak, sinema dünyasını Antalya'da buluşturacak.

Festivalde 28 ülkeden, 48 yönetmenin 45 filmi gösterilecek. Biletler biletix.com üzerinden satılacak.

Festivalde geçen yıl pandemi önlemleri nedeniyle başlatılan ve büyük ilgiyle karşılanan açık hava gösterimleri bu yıl da devam edecek. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması filmleri Yıldızların Altında 1 (Cam Piramit Yanı), Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması filmleri Yıldızların Altında 2 (Doğan Hızlan Kütüphanesi Arkası) ve Ulusal Belgesel ve Kısa Metraj Film Yarışması filmleri ise Yıldızların Altında 3 (AKM, Amfi Tiyatro) açık hava sinemalarında izleyiciyle buluşacak. Gösterimlere girebilmek için iki doz aşı yaptırmış olmak ya da Covid geçirdikten sonra bilimsel olarak kabul edilen bağışıklık dönemi içinde olmak gerekiyor.

Festival biletleri 28 Eylül'den (yarından) itibaren biletix.com üzerinden satılacak. Biletler, 30 Eylül Perşembe gününden itibaren AKM gişelerinde de satışa sunulacak. Yıldızların Altında 3 Açık Hava Sinemasında gerçekleşecek kısa metraj ve belgesel film gösterimleri ücretsiz olacak.

Festivalin bilet ücretleri indirimli 3 TL ve tam 5 TL olup, açık hava sinemalarında film gösterimleri her akşam 19.15 ve 21.45'te gerçekleşecek. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yer alan filmlerin basın toplantıları film gösterimlerinden bir gün sonra, film ekiplerinin katılımıyla 11.00 ve 12.00'da AKM yanındaki Balerin Cafe'de düzenlenecek.

Ulusal Belgesel ve Kısa Metraj Film Yarışması söyleşileri, gösterimlerin ardından Yıldızların Altında 3 Açık Hava Sineması'nda yapılacak. Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması'nda yer alan filmlerin yönetmenleriyle yapılacak söyleşiler, Yıldızların Altında 2 Açık Hava Sineması'nda gösterim sonrası gerçekleşecek.

YENİ FİLMLER, ÖZEL GÖSTERİMLERDE

Dünyanın önemli festivallerinde büyük övgü almış, heyecanla beklenen filmler Antalya izleyicisiyle buluşacak. Bu bölümde izleyiciyle buluşacak Audrey Diwan'ın Venedik Film Festivali'nden Altın Aslan Ödülü ile dönen filmi Kürtaj / Happening, 60'lı, Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışan Mia Hansen-Love'ın son filmi Bergman Adası / Bergman Island, Usta yönetmen Asghar Farhadi'nin yıllar sonra İran'a dönüp Farsça çektiği, Cannes Film Festivali Jüri Büyük Ödülü'nü alan yeni filmi Kahraman / A Hero da izleyiciyle buluşacak. Bu bölümde yer alan Kürtaj / Happening, Bergman Adası / Bergman Island ve Drive My Car Türkiye'de ilk kez festivalde izleyiciyle buluşacak.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler