Abdulkadir Günyaz Anısına Sanat Çalıştayı

Abdulkadir Günyaz Anısına Sanat Çalıştayı

İSTANBUL'da vefat eden sanat yazarı, gazeteci ve eleştirmen Abdulkadir Günyaz anısına Antalya'nın Kaş ilçesinde sanat çalıştayı düzenlendi.

İstanbul'da 24 Nisan 2021 tarihinde vefat eden, sanat dünyasının önemli isimlerinden olan Abdülkadir Günyaz anısına, Kaş'a bağlı dünyaca ünlü turizm merkezi Kalkan Mahallesi'nde "Abdülkadir Günyaz Kalkan Kalamar Sanat Çalıştayı" düzenlendi. Bir hafta süren çalıştaya sanatçılar Ayhan Çetin, Bülent Yavuzyılmaz, Beyda Çetin, Harun Acı, Ferda Acı, Latife Akın, Nur Gökbulut, Reyhan Abacıoğlu, Rana Sirkecioğlu, Tuncay Topçu, Sema Barlas, Sena Erten, Zeliha Akçaoğlu ve Ziyad Sultanov katıldı. Çalıştay boyunca 13 sanatçı, akrilik dalında ikişer eser yaptı. Sanatçı Ayhan Çetin'in yaptığı 175x420 ebadındaki büyük bir Abdülkadir Günyaz tablosu otelin girişine asıldı. Çalıştayın sonunda 26 eserin yer aldığı bir sergi açıldı. Sergide yer alan tablolar sergi sonrasında otelin odalarına asılacak.

Çalıştayın küratörlüğünü yapan Özer Ulukaya, "Turizmin en önemli ögelerinden biri sanattır. Turizm sanatla özdeştiği zaman, farklı bir anlam kazanmaktadır. Tasarımın sanatla birleştiği yeni bir otel daha Kalkan turizmine katıldı. Dünyanın her yerinde sanat otellerinin sayısı artıyor. Üstelik bu otellerin bazıları dünyanın birçok ünlü müzesini kıskandıracak sanat koleksiyonlarına sahip. Sanat otellerinin sayısı arttıkça, Türk turizmine farklılık gelecek. Biz bu çalıştayla bu farklılığa bir katkı sağlarken, ünlü sanatçımız Aldulkadir Günyaz'ı bir kez daha andık. Onun adına söyleşiler düzenledik. Ayrıca pandemi nedeniyle sanatçılarımız iki yıl sonra birlikte olmanın, birlikte sanat yapmanın mutluluğunu yaşadılar" dedi.

Abdulkadir Günyaz Anısına Sanat Çalıştayı

Abdulkadir Günyaz Anısına Sanat Çalıştayı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler