ABD'de 'Toprak' filmine büyük ödül

ABD'de 'Toprak' filmine büyük ödül

Antalyalı yönetmen Sevgi Hirschhauser'in, 'Toprak' isimli sinema filmi, New York'ta düzenlenen Buffalo Uluslaarası Film Festivali'nde 'Altın Bizon- En iyi Film' ödülünü kazandı.

ABD'de 'En Yetenekli Yönetmen, En iyi Film Yapımcısı' ödülleriyle başarıyı yakalayan Toprak, köyde yaşayan, gelenekleri ve dini mirasların önemli olduğu, kültür, görenek ve inançları konu alarak işlenen yoksul bir ailenin dramatik hikayesini konu alıyor.

Antalya'da doğup büyüyen ardından Almanya'ya giderek sinema sektörüne giren yönetmen Sevgi Hirschhauser, ilk filmi olan Toprak ile 16 farklı uluslararası yarışmada ödül aldı. Türkiye gösterimi için gün sayan filminin dünya prömiyeri Colorado'daki Vail Film Festivali'nde yapıldı. Filmin başrollerinde dizi ve sinema oyuncusu Numan Çakır ile ilk film deneyimi ile Antalyalı oyuncu Burak Aydın rol aldı.

Son olarak New York'ta düzenlenen Buffalo Uluslaarası Film Festivali'nde 'Altın Bizon- En iyi Film' ödülünü de kazanan filmin yönetmeni, ödüllü filmini kendi imkanlarıyla çektiğini hatırlattı.

antalyali-yonetmen-sevgi-hirschhauserin-toprak-isimli-sinema-filminew-yorkta-duzenlenen-buffalo-uluslaarasi-film-festivalinde-altin-bizon-en-iyi-film-odulunu-kazandi.jpg

antalyali-yonetmen-sevgi-hirschhauserin-toprak-isimli-sinema-filminew-yorkta-duzenlenen-buffalo-uluslaarasi-film-festivalinde-altin-bizon-en-iyi-film-odulunu-kazandi-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler