2023 Nobel Edebiyat Ödülü Kime Verildi?

2023 Nobel Edebiyat Ödülü Kime Verildi?

Her sene düzenli şekilde gerçekleştirilen Nobel Edebiyat Ödülü, yeni sahibini buldu. 2023 Nobel Edebiyat Ödülü geçtiğimiz hafta verildi. Peki 2023 Nobel Edebiyat ödülü kime verildi?

2023 Nobel Edebiyat Ödülü, kuzeyli bir isme gitti. Norveçli yazar Jon Olav Fosse, bu yılın Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görüldü. 64 yaşındaki başarılı yazar, ülkenin en önemli yazarlarından biri.

Kuzey Avrupa edebiyatının önde gelen yazarı Fosse, bölgenin en iyi temsilcileri arasında gösteriliyor. Jon Fosse; roman, hikaye, şiir, çocuk kitabı, oyun ve deneme türünde kitaplar yazıyor.

2023 NOBEL EDEBİYAT ÖDÜLÜ FOSSE’NİN

Birden fazla türde katip yazan Jon Olav Fosse, farklı dillerde de kitapları çevriliyor. Kendi ülkesinde de ödülü aldıktan sonra gazeteler değerlendirmede bulundu. Yerel gazete Aftenposten şunları söyledi;

Bir cerrah neşteri ne kadar hassas kullanıyorsa o da o kadar hassas yazıyor... Bazen öylesine kopuk, bazen öylesine karanlık ki Kafka bile bu yazılanlar karşısında ürkerdi.

İLK NOBEL EDEBİYAT ÖDÜLÜ NE ZAMAN VERİLDİ?

2023 Nobel Edebiyat Ödülü’nün sahibi Jon Osse oldu. Ödül Türkiye içinde anlam ifade ediyor. Öyleki 2006 yılında Orhan Pamuk, ödülün sahibi olmuştu.

İlk Nobel Edebiyat Ödülü ise 1901 tarihinde verildi. Ödül, 100 yılı aşkın bir tarihe sahip. 1 asır süredir Nobel Edebiyat Ödülü her sene düzenli şekilde yeni sahiplerini buluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler