Antalya Araba Müzesi Ne Zaman Açıldı?

Antalya Araba Müzesi Ne Zaman Açıldı?

Nostaljik araçların sergilendiği Antalya Araba Müzesi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ziyarete açılarak tarihin tozlu raflarından çıkartılan 70 nostaljik araba ile birçok ziyaretçiyi ağırlıyor. Kepez Belediyesi tarafından, Dokuma Fabrikasındaki pamuk ambarını restore ederek tarihi arabaların sergilendiği bir müze haline getirildi.  2 Temmuz 2015 tarihinde bir araçla başlayarak 19 Mayıs 2022 tarihinde açıldı. Toplamda 70 otomobilin yer aldığı müzede, 4 aracın özel imalat olduğu belirtildi. Müzede yer alan özel imalat araçların Devrim otomobili, Beyoğlu Tramvayı, Vecihi Hürkuş’un yaptığı K6 uçağı ve Türkiye’nin ilk yolcu uçağı olan NUD 38’in replikası olduğunu açıklandı. Sanayi tarihine ışık tutan bir müze olmasının yanında Antalya araba müzesi birçok nostalji aracın yer aldığı önemli müzeler arasında bulunuyor.

ANTALYA ARABA MÜZESİ NEREDE?

Kepez Belediyesi tarafından Eski Dokuma Fabrikası'nda bulunan pamuk ambarının restore edilmesi ile açılan müze, Antalya'nın Kepez ilçesinde yer alıyor. Ziyaretçilere nostalji yolculuğu yaptıran Antalya Araba Müzesi 70 araçla sergiliyor. Aynı zamanda içerideki en yeni aracın 25, en eski aracın ise 65 yaşında olduğunu açıklandı. Araçların, Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinden toplanıp, bakımlarının yapılarak müzede sergilendiği belirtildi.

ANTALYA ARABA MÜZESİ HANGİ GÜNLER AÇIK?

Müzeyi gezmek isteyen ziyaretçiler için cuma, cumartesi ve pazar günleri açık olacağı belirtildi. Giriş saatleri ise 09.30-18.00 arası gerçekleşiyor.

ANTALYA ARABA MÜZESİ GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

Girişin tamamen ücretsiz olduğu belirtilen Antalya Araba Müzesi, isteyen herkesin belirtilen gün ve saatler içerisinde ziyaretine açık olacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler