Ünlü Avukat Feyza Altun Sosyal Medyada Şeriat Paylaşımından Sonra Gözaltına Alındı

Ünlü Avukat Feyza Altun Sosyal Medyada Şeriat Paylaşımından Sonra Gözaltına Alındı

Avukat Feyza Altun, Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçlamasıyla gözaltına alındı.

Savcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında yapılan gözaltı, Altun'un sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili olduğu belirtiliyor. Hukukçu Feyza Altun'un gözaltına alınması, kamuoyunda gündeme oturan konular arasında yer alıyor. İşte detaylar...

ÜNLÜ AVUKATA GÖZALTI

Avukat Feyza Altun'un, Farsça bir şiiri paylaştığı X hesabından yapılan yorum sonrasında sosyal medyada gündeme oturan isim oldu. Bir kullanıcının Feyza Altun'un paylaştığı şiire “Feyza hanıma şeriat atak gelmiş” yorumunu yapması üzerine Altun, "Şeriate s..kayım" sözleriyle karşılık vererek sosyal medyada geniş bir tepki aldı. Ardından paylaşımını silmişti.

Yaşanan bu olay, Altun'un sosyal medya platformlarında gündeme gelmesine neden oldu. Feyza Altun, kendisine yönelik yapılan bazı yorumlara "Türkiye Cumhuriyeti laiktir laik kalacak" diyerek tepki göstermişti.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI FEYZA ALTUN'A RE'SEN SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ancak, Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, tarafından Altun'un sosyal medya paylaşımı sonrası Türk Ceza Kanunu'nun 216/1 maddesine muhalefet iddiasıyla re'sen soruşturma başlattı. 

İlgili madde, “Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler