Tuzla Piyade Okulu'nda İhraç Edilen Teğmenlerle İlgili MSB'den Açıklama Geldi

Tuzla Piyade Okulu'nda İhraç Edilen Teğmenlerle İlgili MSB'den Açıklama Geldi

Tuzla Piyade Okulu'nda meydana gelen skandal olayda kavgaya karışan tüm teğmenlere ihraç kararı verilmişti. Milli Savunma Bakanlığı, söz konusu durum hakkında açıklama yaptı. İşte detaylar...

Milli Savunma Bakanlığı, Tuzla Piyade Okulu'ndaki durum hakkında açıklama yaparak, disiplinsiz davranışları nedeniyle ilgili teğmenlerin ihraç edildiğini duyurdu. Bakanlık, olayın ciddiyetine vurgu yaparak, ordunun disiplin ve düzenine zarar veren her türlü tutumun kararlılıkla önüne geçileceğini belirtti. 

MSB'DEN İHRAÇ EDİLEN TEĞMENLER HAKKINDA AÇIKLAMA GELDİ!

Milli Savunma Bakanlığı'nın aktardığına göre, "Tuzla Piyade Okulu Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu çalışmasını yapmış ve kararını Bakanlığımıza göndermiştir. Bakanımızın onayını müteakip karar resmileşecek daha sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır. ifadelerine yer verildi. 

NE OLMUŞTU?

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edilen teğmenlerin durumu, 18 Ocak'ta toplanan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu'nda ele alındı. Görüşmeler sonucunda, söz konusu teğmenlerin ihracı kararı alındığı duyuruldu.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, söz konusu teğmenlerin disiplinsiz davranışları nedeniyle alınan bu kararın ordu içindeki disiplini ve düzeni sağlamaya yönelik bir adım olduğunu vurguladı. 

Yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan teğmene, dört teğmen tepki göstermişti. Yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan teğmen ve ona destek olan iki teğmen savunma yapmaya gitmemişti.

Teğmenlerin disipline sevk edilmesi ile birlikte yedi teğmende ihraç edildi. Ayrıca Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu ise Tuzla Piyade Piyade Okulu’nda yürüttüğü idari soruşturmayı genişletti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler