Tayvan'da 7,4 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Tayvan'da 7,4 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Tayvan açıklarında meydana gelen deprem, Tayvan Meteoroloji Dairesi'nin verilerine göre 7,2 büyüklüğünde olduğu belirtilirken, ABD Jeolojik Araştırma Merkezi ise depremin büyüklüğünü 7,4 olarak açıkladı.

Tayvan açıklarında meydana gelen deprem, Tayvan Meteoroloji Dairesi'nin verilerine göre 7,2 büyüklüğünde olduğu belirtildi. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi ise depremin büyüklüğünü 7,4 olarak açıkladı. Sismoloji yetkilileri, bu depremin Tayvan'da son 25 yılda yaşanan en şiddetli deprem olduğunu ifade etti. Depremin etkisi Japonya'da da hissedildi ve ardından tsunami uyarısı yapıldı. Olayın ardından bölgedeki yetkililer, gerekli önlemleri almaya devam ediyor.

TAYVAN'DA KORKUTAN DEPREM 

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), 7,4 büyüklüğünde gerçekleşen depremin merkez üssünün Tayvan'ın doğu kıyısındaki Hualien kentinin 18 kilometre güneyinde olduğunu meydana geldiğini açıkladı. Ayrıca depremin 34,8 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtilirken, sarsıntı sonucunda bölgedeki bazı binaların yıkıldığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor. Yetkililer tarafından depremin etkilediği bölgelerdeki durumu izlemeye ve gerekli yardım çalışmalarını başlatmaya devam ediyor.

20 DAKİKADA İKİNCİ DEPREM GERÇEKLEŞTİ

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), ilk depremin ardından ilk 20 dakika içinde Hualien kentinin 11 kilometre kuzeydoğusunda, 12,6 kilometre derinlikte ve 6,4 büyüklüğünde ikinci bir sarsıntının daha meydana geldiğini duyurdu. Bu ikinci sarsıntı, bölgedeki endişeleri artırdı ve afet önlemlerinin hızla alınmasını gerektirdi.

TSUNAMİ UYARISI YAPILDI 

Tayvan Merkezi Meteoroloji İdaresi (CWA), Ada'nın kuzey bölgeleri için tsunami uyarısı yaptı. Bu uyarı, bölgedeki halkın güvenliğini sağlamak amacıyla yapıldı ve tsunami riskine karşı önlem alınması gerektiği vurgulandı. Yetkililer, halkın bu uyarıları ciddiye almasını ve gerekli güvenlik önlemlerini almasını tavsiye ediyor. CWA'nin açıkladığı bilgiye göre son 25 yılın en güçlü vuran depremi olduğu belirtiliyor.

BAZI BÖLGELERDE İNTERNET KESİNTİLERİ YAŞANDI 

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), Tayvan ve Çin kıyılarına 1 ila 3 metre yüksekliğindeki dalgaların ulaşabileceği konusunda uyarıda bulundu. 

Siber güvenlik ve internet gözlemcisi NetBlocks'a göre, depremin ardından Tayvan'ın bazı bölgelerinde elektrik ve internet kesintileri yaşandı. Yetkililer, kesintilerin giderilmesi ve normalleşmenin sağlanması için çalışmaların sürdüğünü belirtiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler