Taksim'deki Bombalı Saldırı Davasında Duruşma Ertelendi

Taksim'deki Bombalı Saldırı Davasında Duruşma Ertelendi

Bugün, İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım 2022'de meydana gelen ve 6 kişinin ölümüne, 99 kişinin de yaralanmasına neden olan bombalı saldırıya ilişkin davanın 5'inci duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşti.

Mahkeme, karar vermek üzere duruşmayı 26 Nisan tarihine erteledi. Kamuoyunun merakla beklediği kararın bu tarihte açıklanması bekleniyor.

MAHKEME, DURUŞMAYI 26 NİSAN'A ERTELEDİ

İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım 2022 tarihinde meydana gelen ve 6 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan terör saldırısında, 99 kişinin ise yaralanmasına neden olmuştu. Bombalı saldırıya ilişkin görülen davanın 5. duruşması ise bugün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme, karar vermek üzere duruşmayı 26 Nisan'a erteledi. Kamuoyunun ise merakla beklediği kararın bu tarihte açıklanması bekleniyor.

DURUŞMADA DİĞER SANIKLAR İÇİN SESLİ VE GÖRÜNTÜLÜ BİLİŞİM SİSTEMİ KULLANILDI 

İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım 2022 tarihinde gerçekleşen bombalı saldırıya ilişkin davanın 5'inci duruşması bugün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada Ahlam Albashir ve 5 sanık hazır bulundu, diğer sanıklar ise Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle duruşmaya katıldı. Saldırıda hayatını kaybeden 6 kişiyle birlikte 99 kişi yaralanmıştı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanıklar üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi ve savunma yapmayan Ahlam Albashır, "Diyecek bir şeyim yok" diyerek sessiz kaldı. 

3 BİN 9 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

Savcının mütalaasına göre, Ahlam Albashır'in 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak', 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'tasarlayarak bombalama suretiyle çocuğa karşı adam öldürme', 5 kez 'tasarlayarak bombalama suretiyle adam öldürmek', 99 kez 'tasarlayarak bombalama suretiyle adam öldürmeye teşebbüs' ve 'tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirilmesi' suçlarından 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve bin 949.5 yıldan 3 bin 9 yıla kadar hapis cezası istendi. Savcının talebi ise İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıya ilişkin devam eden dava kapsamında mahkeme tarafından değerlendirilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler