Soruşturmada Yeni Gelişme: Dilan Polat Tahliye Mi Ediliyor?

Soruşturmada Yeni Gelişme: Dilan Polat Tahliye Mi Ediliyor?

İstanbul merkezli 6 ilde yürütülen ve Dilan Polat ile eşi Engin Polat'ın tutuklandığı soruşturma kapsamında, aralarında Dilan Polat'ın kardeşleri Can ve Sıla Doğu'nun da bulunduğu 11 şüpheli tahliye edildi. İşte detaylar...

Dilan Polat soruşturmasında sürpriz gelişme yaşandı. İstanbul merkezli 6 ilde yürütülen ve Dilan Polat ile eşi Engin Polat'ın tutuklandığı soruşturma kapsamında kardeşi Sıla Doğu ve Can Doğu'nun tahliye edildiği belirtildi. Dilan Polat ve Engin Polat'ın tahliye olup olmayacağı ise merak konusu. İşte detaylar...

POLAT DAVASINDA TUTUKLULUK İNCELEMESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından aralarında Dilan ve Engin Polat çiftinin de bulunduğu 16 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, sulh ceza hakimliği aylık tutukluluk incelemesi gerçekleştirdi. 

Hakimlik kararında, "Dosyada bulunan mevcut delil durumu, delillerin bu şüpheliler açısından büyük ölçüde toplanmış olması, şüphelilerin eylem ağırlıkları ve yoğunlukları değerlendirildiğinde, tutuklulukta geçen süre, son olarak 11 Nisan 2024 tarihli Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı İstanbul Sektörel 3. Denetim Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan aklama suçu incelemesi ve araştırma görevine dair ön değerlendirme raporu ile şüpheliler hakkında yapılan soruşturma evrakı kapsamı dikkate alındığında, bu aşamada tutukluluk halinin devam etmesi halinde ölçülülük ilkesine aykırılık unsurunun gündeme gelebileceği" belirtildi.

 Dilan Polat tahliye mi edilecek?

"HAKİMLİK, POLAT ÇİFTİNİN TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMLILIĞINA HÜKMETTİ"

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve aralarında Dilan ve Engin Polat çiftinin de bulunduğu 16 şüpheli hakkında açılan soruşturma kapsamında sulh ceza hakimliği, aylık tutukluluk incelemesi gerçekleştirdi. Kararda, tutuklama tedbirinin istisnai bir düzenleme olduğu ve adli kontrol yükümlülükleri ile tutukluluktan hedeflenen amacın gerçekleştirilebileceği göz önünde bulundurularak, Dilan Polat'ın kardeşleri Can ve Sinem Sıla Doğu ile birlikte Can Polat, Gökay Bekar, Halit Polat, Harun Abak, Metin Yılmaz, Mustafa Özalp, Nilgün Yılmaz, Uğurcan Ayyıldız ve Zekai Tepe'nin ayrı ayrı tahliyelerine karar verildiği belirtildi.

Ancak, hakimlik, Dilan ve Engin Polat çiftinin de aralarında bulunduğu 5 şüphelinin tutukluluk halinin devamına hükmetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler