Son Dakika! İzmir Akbelen'de Köylülere ve Vekillere Müdahale!

Son Dakika! İzmir Akbelen'de Köylülere ve Vekillere Müdahale!

Akbelen ormanına giren Jandarma ekipleri, İkizköy halkının ağaçların kesilmemesi için gösterdiği direnişe TOMA'larla müdahale etti. İşte ayrıntılar...

Akbelen Ormanında ağaçların kesilmemesi için nöbet tutan köylülere Jandarma tarafından TOMA ile müdahale edildi. 

AKBELEN'DE DİRENEN KÖYLÜYE MÜDAHALE SÜRÜYOR!

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy mevkiinde bulunan Akbelen Ormanı'nda iki yıldır süregelen doğa nöbeti, bugün sabah saatlerinde jandarma ve TOMA müdahalesi ile karşılaştı. Jandarma barikatları kaldırmak isteyen köylüye müdahale etti. Ağaçların kesilmemesi için direniş gösteren İkizköy halkına yönelik müdahalede, jandarma ekipleri tarafından TOMA ile müdahale edildi. Bu müdahale sırasında 88 yaşındaki Zehra Nene de biber gazından etkilenenler arasındaydı.

İkizköy halkı, Akbelen'de maden sahasının genişletilmesine karşı uzun süredir ağaçların kesilmemesi için nöbet tutarken  bugün jandarma ekipleri, YK Enerji ekipleriyle birlikte ağaç kesimine başlamak için alana giriş yaptı. Ağaç kesiminin engellenmesine karşı çıkan köylülere jandarma, biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. 

88 YAŞINDAKİ ZEHRA NENE'DE BİBER GAZINDAN ETKİLENENLER ARASINDA

Jandarmanın müdahalesi sonucunda alanda bulunanlar arasında Zehra Nene de yer alıyordu. 88 yaşındaki Zehra Nene, gaz bombaları ve TOMA'dan sıkılan sudan etkilenenler arasındaydı. Gaz bombaları ve tomalarla müdahale edilen köylüler ve bazı vekiller arasında ağaç kesim alanına girmek isteyen bazı kişilerin gözaltına alındığı da bildirildi. Jandarmanın müdahalesi ve yaşanan bu olay, sosyal medyada ve kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler