Son Dakika: Diyarbakır'da Anız Yangını Çıktı! Alevler Giderek Büyüdü...

Son Dakika: Diyarbakır'da Anız Yangını Çıktı! Alevler Giderek Büyüdü...

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde başlayan anız yangını, şiddetli rüzgarın da etkisiyle büyük bir alana yayıldı. İtfaiye ekipleri yangına müdahalede zorlanınca, çevre ilçelerden takviye ekipler sevk edildi.

Dün akşam saatlerinde Silvan ilçesi Tekel Mahallesi kırsalında başlayan anız yangını, şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla genişleyerek kırsal Umur Mahallesi'ne doğru ilerledi.

BÖLGEYE İTFAİYE EKİPLERİ SEVK EDİLDİ

Olayın ihbar edilmesi üzerine bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ancak itfaiye ekiplerinin yangına müdahalede yetersiz kalması üzerine Bismil ve Hazro ilçelerinden ek takviye ekipler gönderildi.

Diyarbakır'da yangın faciası: AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'ndan açıklama geldi - Ekonomim

Silvan ilçesi Selahattin Mahallesi kırsalında dün akşam saatlerinde bir tarlada başlayan anız yangını, rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. Yangın ihbarının ardından bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Vatandaşlar da traktörleriyle yangın söndürme çalışmalarına destek verdi.

3 SAAT SÜREN ÇALIŞMALAR SONUCU SÖNDÜRÜLDÜ

Ekiplerin yaklaşık 3 saat süren yoğun müdahalesi sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının çıkış nedeni ve çevrede oluşan hasarın tespiti için inceleme başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler