Sıcak Gelişme: Necip Hablemitoğlu Cinayeti Şüphelilerinden Nuri Gökhan Bozkır Yakalandı!

Sıcak Gelişme: Necip Hablemitoğlu Cinayeti Şüphelilerinden Nuri Gökhan Bozkır Yakalandı!

Emniyet Genel Müdürlüğü, Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesi olayının şüphelilerinden Nuri Gökhan Bozkır'ın yakalandığını açıkladı. Bozkır'ın gözaltına alınması, Hablemitoğlu cinayetiyle ilgili soruşturmanın önemli bir gelişmesi olarak kaydedildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesi olayının şüphelilerinden Nuri Gökhan Bozkır, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyon sonucunda yakalandı. İşte detaylar...

EGM CİNAYET ŞÜPHELİSİNİN YAKALANDIĞINI DUYURDU!

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gelen son dakika bilgisine göre, Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesi olayının şüphelilerinden Nuri Gökhan Bozkır, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün ortak operasyonuyla yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "18.12.2002 tarihinde Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesi olayının şüphelilerinden, 'terör örgütlerine silah sağlama' ve 'tasarlayarak adam öldürme' suçlarından Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) aranma kaydı bulunan Nuri Gökhan Bozkır, 02.01.2024 tarihinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen operasyon sonucu yakalanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri yer aldı.

NECİP HABLEMİTOĞLU KİMDİR?

Türk tarihçi ve yazar Necip Hablemitoğlu, 28 Kasım 1954 tarihinde Ankara'da doğdu. Ancak, evinin önünde 18 Aralık 2002 tarihinde gerçekleşen suikast sonucu hayatını kaybetti.  Ergenekon Davası tutuklu sanığı Osman Yıldırım'ın ifadesine göre, Hablemitoğlu'nun öldürülmesinde Osman Gürbüz'ün rolü olduğu ve Veli Küçük ile Muzaffer Tekin'in azmettirdiği iddia edilmektedir. 

Hablemitoğlu, iki kız çocuğu babasıdır. Türkiye dışında ki Türk toplulukların yakın tarihi ile ilgili birçok çalışmaya imza attı. Orta Avrupa ve Balkanlar'da Türk eserleri, Türk azınlıkları ve Türk şehitlikleri konularında derinlemesine alan çalışmalarıyla bilinen Hablemitoğlu, bu konularda birçok projede etkin rol aldı. Ankara Üniversitesi'nde doçent doktor öğretim görevlisi olarak yirmi yıl boyunca çalıştı. Atatürk ilkeleri ve devrim tarihi derslerini başarıyla verdi.

18 Aralık 2002 tarihindeki trajik suikast öncesinde, aynı meslekten olduğu öğretim üyesi Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu ile evli olan Necip Hablemitoğlu Kanije ile Uyvar adında iki kız çocuğunun babasıydı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler