Sıcak Gelişme: Eylem Tok ve Oğlu Timur Cihantimur İade Edilecek mi? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Açıklama Geldi

Sıcak Gelişme: Eylem Tok ve Oğlu Timur Cihantimur İade Edilecek mi? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Açıklama Geldi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ölümlü bir kazanın ardından ABD’ye kaçan ve Türkiye’nin iade talebiyle gözaltına alınıp tutuklanan Eylem Tok ile oğlu Timur Cihantimur’un iade süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un iade durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Tunç, yargı sürecinin önemine vurgu yaparak, "Yargıdan kaçış olmamalı" dedi.

EYLEM TOK VE OĞLU TÜRKİYE'YE İADE EDİLECEK Mİ?

Bakan Tunç, adaletin sağlanması için uluslararası işbirliğinin önemine dikkat çekti ve yargı sürecinin adil bir şekilde yürütülmesi gerektiğini belirtti. Tok ve Cihantimur’un iadesi konusunun yargı süreçleri doğrultusunda değerlendirileceğini ifade eden Tunç, konunun hassasiyetle takip edildiğini söyledi.

İade süreci ile ilgili gelişmeler kamuoyu tarafından yakından izlenirken, Bakan Tunç'un açıklamaları, yargı sürecinin şeffaf bir şekilde ilerleyeceğinin altını çizdi.

SON DAKİKA HABERİ | Eylem Tok ile oğlu Timur Cihantimur iade edilecek mi? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Yargıdan kaçış olmamalı

"İADE EDİLMELERİNİ BEKLİYORUZ"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ABD’ye kaçan ve Türkiye’nin iade talebi doğrultusunda gözaltına alınarak tutuklanan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un iade süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç,

"Gerekli belgeleri ABD makamlarına ilettik. Her duruşma sonrasında da ihtiyaç duyulabilecek tüm ek açıklamaları gönderiyoruz. İade edilmelerini bekliyoruz. Yargı sürecinden kaçış olmamalı.1 kişinin ölümüne ve diğer kişilerin yaralanmasına neden olduktan sonra Türk yargısından kaçmak olmaz. Kırmızı bülten kararlarımızı çıkardık, iade taleplerimizi gönderdik. Bu kapsamda tutuklama gerçekleşti. İade yargılaması sonrasında Türkiye’ye gönderileceğini umuyoruz.” dedi.

Adalet Bakanı Tunç, Türkiye'nin ABD makamlarına gerekli belgeleri ilettiğini belirterek, "Her duruşma sonrasında da ihtiyaç duyulan tüm belgeleri gönderiyoruz," dedi. Tunç, Tok ve Cihantimur’un iade sürecinin titizlikle takip edildiğini ve yargı sürecinin adil bir şekilde işlemesi için tüm adımların atıldığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler