Müstehcen Yayınlar İçin TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, TikTok Yetkilileri ile Görüştü!

Müstehcen Yayınlar İçin TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, TikTok Yetkilileri ile Görüştü!

TikTok'ta müstehcen yayın yapan yetkililer için TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı konuştu. İşte haberin detayları...

Son dönemde TikTok platformunda artan müstehcen yayınlar ve bu içerikleri kazanca dönüştürme girişimleri, yetkililerin müdahalesini beraberinde getirdi. 'Donsuz Kelly' ve 'Laz Kızı' gibi adlarla anılan bazı kişiler sosyal medya gündemine oturdu ve bu konuda hukuki işlemler başlatıldı.

"EDİTÖRYAL SİSTEMLE BERABER ARTIK BU YAYINLAR KONTROL ALTINA ALINACAK"

Yetkililer, bu duruma karşı radikal kararlar alarak harekete geçti. Sosyal medya platformları üzerindeki içerik denetimini artırma, müstehcen yayınlar ve bu tür içerikleri üretenlerle mücadele konusunda adımlar atma kararı alındı.

Bu durumla ilgili SOMİDER Başkanı Prof. Dr. Levent Arslan, "TikTok yetkilisinin Meclis'te verdiği bilgiye göre editöryal sistemle beraber artık bu yayınlar kontrol altına alınacak ve müstehcen, Türk aile yapısına aykırı her türlü yayın durdurulacak. Topluluk kurallarını ihlal eden canlı yayınlar sonlandırılacak ve tekrarındaysa hesaplar tamamen kapatılacak"  ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler