MİT'ten Türkiye'de Mossad Adına Ajanlık Yaptığı Tespit Edilen Şüphelilere Gözaltı!

MİT'ten Türkiye'de Mossad Adına Ajanlık Yaptığı Tespit Edilen Şüphelilere Gözaltı!

MİT'in düzenlediği operasyonlarda, MOSSAD adına casusluk yaptığı belirlenen kişilerin Filistinli, Suriyeli ve Iraklı olduğu tespit edildi. Operasyonla ilgili paylaşılan detaylar haberimizde...

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonlarda, İsrail Dış İstihbarat Servisi MOSSAD adına ajanlık şüphesiyle gözaltına alınan 34 kişinin uyrukları belli oldu. Gözaltına alınan ajanların Suriye, Irak, Lübnan ve Filistin uyruklu oldukları tespit edildi. Bu ajanlar, turist vizesiyle Türkiye'ye girip mülk alarak oturum iznine sahip olmuş, MOSSAD için istihbarat toplama ve diğer faaliyetlerde bulundukları ortaya çıktı.

MİT'TEN 46 MOSSAD AJANINA OPERASYON

MOSSAD'ın Türkiye'de yaşayan Filistinliler ve ailelerine karşı eylemler yapmak için eleman aradığı belirtildi. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda para ve dijital materyaller ele geçirilirken, İsrail istihbaratının sosyal medya veya sohbet grupları aracılığıyla iş ilanları yayınlayarak eleman aradığı ve bu ilanlara cevap veren kişileri çeşitli görevlere hazırladığı ifade edildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet tarafından yapılan ortak operasyonda gözaltına alınan 34 MOSSAD ajanının Suriye, Irak, Lübnan ve Filistin uyruklu oldukları belirlendi. Operasyon, MOSSAD adına çalışan ve İsrail'in ilgilendiği kişi ve kuruluşlara yönelik istihbarat toplama, kaçırma ve ortadan kaldırma girişimlerinde bulunan 46 ajanın belirlenerek takip edilmesiyle gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler