Manavgat'taki Büyük Yangın 4'üncü Gününde; 2 Orman İşçisi Yaşamını Yitirdi

Manavgat'taki Büyük Yangın 4'üncü Gününde; 2 Orman İşçisi Yaşamını Yitirdi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 4 gündür süren orman yangını, rüzgarın etkisiyle zaman zaman kontrolden çıkıyor.

2 ORMAN İŞÇİSİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Dün akşam saatlerinde Güğlen Dağı'nda başlayan orman yangını, kısa sürede Gebece Mahallesi'ni tehdit etmeye başladı. Hızla ilerleyen alevler nedeniyle, hilal şeklinde dağın eteğine sıralanan evlerden bazıları yandı. Mahalle tahliye edilirken bazı vatandaşlar ise evlerinin önündeki kışlık yakacak odunları uzaklaştırmaya çalıştı.

Havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü mahalle tamamen duman altında kaldı. Dün gece Güğlen Dağı'na giden orman işçileri Erdal Tolka ve Yaşar Cinbaş, alevlerin arasında kaldı. İki işçiye ulaşılamayınca AKUT'tan destek istendi. Gece boyu bölgede yapılan arama çalışmalarında, Erdal Tokla ve Yaşar Cinbaş'ın Beloluk mevkiinde yanan arazözde cansız bedenlerine ulaşıldı.

Yolun alevler nedeniyle kapalı olduğunu söyleyen Mustafa Kaya, "Şu an mahalle ve dağ yanıyor. Yol kapalı. Orman yandığı için taşlar dökülmüş. Güğlen Dağı yerleşim yeri. Yazlık ve kışlık olarak kullanılan bir yer burası. Her yer tahliye edildi. Köyde yaralanan yok ama 2 orman işçisine dün gece ulaşamadılar" dedi.

Ali Kaya ise yeşil alanın tamamen yandığını söyledi. Eşyaları ve hayvanları yangından kurtardıklarını belirten Kaya, "Eşimi, çocuklarımı ve hayvanlarımı güvenli bölgeye götürdüm" diye konuştu.

Hasan Kaya ise köy evi olduğu için alt katında samanlık ve odunların olduğunu belirtti. 2 orman işçisinin yaşamını yitirdiğini söyleyen Kaya, "Dış cephesini helikopter söndürebilir belki ama iç kısmına bir şey yapamaz. Yanmasın diye dua ediyoruz. Dün ikindi saatlerinde ormana ait arazöz yangın nedeniyle patlamış. İki orman işçisi ölmüş diyorlar" dedi.

YAŞAMINI YİTİRENLERİN SAYISI 5'E ÇIKTI

2 orman işçisiyle birlikte Manavgat'taki yangında yaşamını yitirenlerin sayısı 5'e çıktı. Daha önce de Hasan Ali Yüksel ile Osman ve Şehri Kardaş çifti yaşamını yitirmişti

 

YANGIN ALANYA SINIRINA DAYANDI

Antalya Manavgat'ın Gündoğmuş ilçesinde 2 gündür etkili olan ve sarp alanda çıktığı için söndürme çalışmaları güçlükle devam eden yangın, Alanya sınırına kadar ulaştı. İlçenin kırsal bölgesinde bulunan Güzelbağ'a kadar gelen yangın nedeniyle mahalle boşaltılırken, girişler ise kolluk kuvvetlerince alevlerin hızlı yayılması ihtimalinden dolayı engelleniyor. Yangına havadan 3 uçak ile 5 helikopterin yanı sıra 50 itfaiye aracı ile müdahale ediliyor.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yangının yaklaştığı Bayır, Takanlar ve Bayırkozağacı mahallelerine giderek incelemelerde bulundu. Başkan Yücel, yangın tehlikesine karşı tedbir amaçlı bölgeyi tahliye ederek, mahalleliyi yurtlara yerleştirdiklerini, ekiplerin tehlikeye karşı önlem çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı.

BAŞKANDAN "GELMEYİN" ÇAĞRISI

Başkan Yücel, sosyal medya üzerinden de açıklama yaparak, yangına insan gücüyle karadan müdahalenin zor olduğunu söyledi. Başkan Yücel, "An itibarıyla yangın şu anda şiddetli rüzgarla Güzelbağ Mahalle'mizde artarak devam etmektedir. 3 uçak, 5 helikopter ve 50'nin üzerinde büyük itfaiye araçları ile yangına müdahale edilmektedir. Biz, tüm kurum ve belediye ekiplerimizle Güzelbağ'dayız ve can kaybı yaşanmaması için bölgenin boşaltılması için mücadele ediyoruz. Güzelbağ'da insan yardımıyla yapılabilecek bir mücadele yoktur. Lütfen yardım amacıyla da olsa Güzelbağ'a gelmeyin. Yardım edecek araç ve ekipler için hem bölgeyi hem de trafiği rahatlatalım" dedi.

 

YANAN ARAZÖZDEN ÇIKAMAMIŞLAR

Manavgat'ın Gebece Mahallesi Gülen Dağı Beloluk mevkisinde, dün öğleden sonra kuvvetlenen yangına müdahalede bulunulan arazöz devrilerek, alevler arasında kaldı. Arazöz sürücüsü Niyazi İskarca ve yangın işçisi Ali Hüseyin Karakaya, yaralı olarak araçtan çıkıp, uzaklaştı. Orman işçileri Erol Tolka ve Yaşar Cinbaş ise yanan arazözden çıkamadı. Yaralı ilçiler, bölgeye gelen sağlık ekibi tarafından yapılan müdahalenin ardından ambulansla Manavgat Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Gece boyu bölgede yapılan arama çalışmalarına AKUT ekibi de destek verdi. Orman işçileri Erol Tokla ve Yaşar Cinbaş'ın, Beloluk mevkisinde yanan arazözdeki cansız bedenlerine ise sabah saatlerinde ulaşıldı. İşçilerin cansız bedenleri, Manavgat Devlet Hastanesi morguna konulacak.

 

YARASINI SARIP, GÖREVİNE DEVAM ETTİ

Orman Genel Müdürlüğü, dün sosyal medya hesabından, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangında yaralanan Karabük Şefliği'nde çalışan orman işçisi- dozer operatörü Cihan Toşur'un görevine devam etme çabasını paylaştı. Paylaşımda, "Yaralanan kolunu kendi sarıp, bir ağaç daha kurtarabilmek için görevine koşan kahramanımız Cihan Toşur. Aynı gayretle dur durak bilmeden Yeşil Vatan'ımızı savunan tüm kahramanlarımızla gurur duyuyoruz. Elinize, emeğinize sağlık" ifadeleri kullanıldı.

Orman Genel Müdürlüğü'nün paylaştığı gönderi Türkiye'nin gündemine oturdu. 4 gündür süren yangında gece gündüz demeden alevlerin arasında çalışan Cihan Toşur, Salur Mahallesi Yalamaklı mevkiinde yangınla mücadelesinde hız keseden devam ediyor. Ekip arkadaşlarıyla birlikte yangınları sürdürmek üzere dozer kullanan ve hortum başındaki mesai arkadaşlarına yardım eden Toşur, sadece görevini yaptığını söylemekle yetindi.

Manavgat'taki Büyük Yangın 4'üncü Gününde; 2 Orman İşçisi Yaşamını Yitirdi

Manavgat'taki Büyük Yangın 4'üncü Gününde; 2 Orman İşçisi Yaşamını Yitirdi

Manavgat'taki Büyük Yangın 4'üncü Gününde; 2 Orman İşçisi Yaşamını Yitirdi

Manavgat'taki Büyük Yangın 4'üncü Gününde; 2 Orman İşçisi Yaşamını Yitirdi

Manavgat'taki Büyük Yangın 4'üncü Gününde; 2 Orman İşçisi Yaşamını Yitirdi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler