Manavgat'ta Orman Yangını

Manavgat'ta Orman Yangını

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde orman yangını çıkarken, söndürülmesi için havadan ve karadan müdahaleye başlandı.

Manavgat Köprülü Kanyon Milli Parkı Altınkaya Mahallesi Oluk mevkisinde, saat 10.30 sıralarında orman yangını çıktı. Bölgeye yönlendirilen 2 uçak ve 8 helikopterle havadan, Taşağıl ve Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince de karadan müdahaleye başlandı. Şiddetli rüzgar nedeniyle yangının büyümeye devam ettiği belirtildi. Bölgede dün çıkan orman yangınında da yaklaşık 1 dekar orman alanı zarar gördü.

KONTROL ALTINA ALINDI

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, Köprülü Kanyon Milli Parkı Altınkaya Mahallesi Oluk mevkisinde çıkan orman yangını, havadan ve karadan yaklaşık 1 saat yapılan müdahaleyle kontrol altına alındı. Bölgede 17 arazöz ve su tankeri, 10 helikopter ve 2 uçakla soğutma çalışmalarına başlandı.

KARA PERSONELİ HELİKOPTERLE TAŞINIYOR

Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangının söndürülmesi için karadan ve havadan müdahale sürüyor. Köprülü Kanyon Milli Parkı Altınkaya Mahallesi Oluk mevkisindeki ormanda çıkan yangına, 17 arazöz ve su tankerinin yanı sıra 10 helikopter ve 2 uçakla müdahale ediliyor. Sarp ve kayalık arazide çıkan yangına karadan müdahale eden yer ekipleri belli bir noktadan sonra hareket edemiyor. Ekiplerin ulaşamadıkları bölgeye ise orman görevlileri helikopterlerle taşınıyor. Örtü yangını şeklinde devam eden yangını kontrol altına almak için çalışmalar devam ediyor.

dha-f66c0281abeeb943da7592f5e3947cbd-1.jpg

Manavgat'ta Orman Yangını

Manavgat'ta Orman Yangını

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan yoğun müdahalesiyle 5 saatte kontrol altına alındı.

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan yoğun müdahalesiyle 5 saatte kontrol altına alındı.

Manavgat Köprülü Kanyon Milli Parkı Altınkaya Mahallesi Oluk mevkisinde, saat 10.30 sıralarında orman yangını çıktı. Bölgeye yönlendirilen 2 uçak ve 10 helikopterle havadan, Taşağıl ve Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince de karadan müdahaleye başlandı. Yangın söndürme çalışmalarında ayrıca 17 arazöz ve su tankeriyle çalışma yapıldı. İlerleyen saatlerde şiddetli rüzgarın da etkisiyle yangın büyüdü. Sarp ve kayalık arazideki yangına müdahale için ekiplerin ulaşamadıkları bölgeye ise orman görevlileri, helikopterlerle taşındı. Orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle saat 15.30 sıralarında kontrol altına alındı. Bölgede 17 arazöz ve su tankeri, 10 helikopter ve 2 uçakla soğutma çalışmalarına başlandı.

Bölgede dün çıkan orman yangınında da yaklaşık 1 dekar alan zarar görmüştü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler