Manavgat'ta 4 Ayrı Noktada Orman Yangını

Manavgat'ta 4 Ayrı Noktada Orman Yangını

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "27 yıllık yöneticiyim, ben böyle bir yangın görmedim. 4 mahallemiz boşaltıldı. İnsanlarımız, tahliye anlamında evlerinden itfaiye yardımıyla boşaltılıyor.

BAŞKAN BÖCEK: KUNDAKLAMA VAR MI, ARAŞTIRILACAK

Önlemlerimizi almaya çalışıyoruz. Şu ana kadar can kaybı yok. Herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor, inşallah en kısa zamanda söndürürüz. 4 noktada birden yangın çıkması düşündürücü. Acaba kundaklama var mı? Bunu araştıracaklardır, sayın valim bunu araştırtacaktır. Bunu kısa zamanda öğrenmiş oluruz" dedi.

Öte yandan Manavgat'taki orman yangını nedeniyle oluşan yoğun duman, 80 kilometre uzaklıktaki kent merkezinden de görüldü.

Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü verilerine göre, yangının devam ettiği bölgede hava sıcaklığı 39 ile 42 derece arasında değişirken, rüzgarın hızının ise gün içinde 50 kilometreye kadar ulaştığı öğrenildi.

DUMANDAN ETKİLENEN 40 KİŞİ HASTANEYE BAŞVURDU

Manavgat Devlet Hastanesi'ne yangın nedeniyle dumandan etkilenen 40 kişi başvurdu ve bu kişilere oksijen tedavisi uygulandı. Vücudunda yanık olan ve durumunun ağır olduğu belirtilen bir kişi ise ilk müdahalenin ardından Antalya'ya sevk edildi.

BAKAN PAKDEMİRLİ BÖLGEDE

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, orman yangınını incelemek üzere helikopterle Antalya'nın Manavgat ilçesine geldi. Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek, AK Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, İl Emniyet Müdürü Murat Ulucan, Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici'nin karşıladığı Bakan Pakdemirli, yangın komuta merkezinde brifing alacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da Antalya'nın Manavgat ilçesinde meydana gelen orman yangını dolayısıyla bölgede incelemelerde bulunmak üzere hareket etti. Bakan Ersoy, saat 19.00 sıralarında Antalya'da olacak.

KALEMLER'DE HASAR BÜYÜK

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, saat 12.00 sıralarında başlayan yangına, çevre illerdeki ekiplerin de desteğiyle karadan ve havadan müdahale sürüyor. Kavaklı, Sarılar, Kalemler ve Yeniköy mahallelerindeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede 15 noktaya yayıldı. 12 ilden gönderilen 19 helikopter, 103 arazöz, 6 dozer, 1 uçak ve 412 orman işçisi ile kontrol altına alınmaya çalışılan yangın, 5,5 saattir sürüyor. Kalemler Mahallesi'nde bulunan mezarlar, yangında tahrip olurken, çok sayıda ev yandı, muz seraları da zarar gördü. Yangının sıçradığı bölgede traktör, iş makinesi gibi birçok tarım aleti de yandı.

'CAN KAYBI SÖZ KONUSU DEĞİL'

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, yangının Kalemler ve Yeniköy mahallelerinde etkili olarak sürdüğünü söyledi. Yiğit, "Söz konusu mahallelerde mahsur kalan vatandaşlarımız var. AFAD, jandarma ve itfaiye ekiplerimiz kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Yangına etkin şekilde müdahale ediliyor. Can kaybı söz konusu değil. Poyrazın etkisiyle yangın henüz kontrol altına alınmadı" dedi.

Kaymakam Yiğit, yangının, turizm bölgesine uzak noktada olduğunu, turizmi olumsuz etkileyecek duruma yol açmadığını söyledi.

51 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür ise Manavgat ilçesindeki yangından etkilenen 51 kişinin tedavi amaçlı hastanelere geldiğini açıkladı. Hülür, "47'sinin durumu hafif, oksijen tedavisi alıp taburcu edilecek. Vatandaşlardan birinin yüzde 30 yanığı, 1'inin ise ayağında kırık var. Şu an hiçbirinin hayati tehlikesi yok" dedi.

İl Sağlık Müdürü Hülür, yanıkları olan kişinin Antalya'daki hastaneye sevk edildiğini kaydetti.

Öte yandan Manavgat'taki orman yangınının dumanı, meteoroloji uydusuyla uzaydan da görüntülendi.

Manavgat'ta 4 Ayrı Noktada Orman Yangını

Manavgat'ta 4 Ayrı Noktada Orman Yangını

Manavgat'ta 4 Ayrı Noktada Orman Yangını

Manavgat'ta 4 Ayrı Noktada Orman Yangını

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler