Yangın Akıllarda Soru İşareti Bırakıyor

Yangın Akıllarda Soru İşareti Bırakıyor

Manavgat'ta 4 farklı Bölgede çıkan orman yangınında soru işaretleri devam ediyor. Mahallelerin tek tek boşaltıldığı Manavgat'ta merkeze sıçrayarak 30 km alanı kapsayan orman yangını terör saldırısı olarak şüphe çekiyor.

Antalya'nın en büyük yangını olarak kayıtlara geçen Manavgat orman yangını bugün  saat 12:00 sularında ilk olarak 2 bölgede 10 dakika aralıklarla toplamda 4 bölgeye sıçrayarak devam ediyor. Yangının büyük Hatay yangınına benzediği ve terör saldırısı olduğu yönünde şüphe uyandırdığını söyleniyor.

Emsal Hatay yangınının bir terör saldırısı olduğu yapılan araştırmalar sonucu yaklaşık 1 yıl sonra ortaya çıkmıştı. Bu çalışmalardan ve yangının 4 ayrı noktada çıkmasından hareketle yine bir terör saldırısı mı sorusu akıllara geliyor.

Son gelen bilgilere göre ise Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli olay yerine intikal etti. Çalışmaları yerinde takip eden Bakan çalışmaların 2 uçak, 19 helikopter, 192 arazöz ve 960 personel ile devam ettiğini ve takviyeler yapılacağını belirtti.

Yangının rüzgar durumu, nem, sıcaklık ve kuru bölgeden dolayı hızla devam edildiği söyleniyor.

yanginhaber1.jpg

YANGIN SABOTAJ MI ? 

yanginhaber2.jpg

SON YILLARIN EN BÜYÜK YANGINI !

yanginhaber3.jpg

MAHALLELER TEK TEK TAHLİYE EDİLİYOR.

yanginhaber4.jpeg

 
ŞÜPHELİ BEYAZ MİNİBÜS
 
Son gelen bilgilere göre bölgede bir vatandaşın sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım herkesi merakta bırakırken iddianın gerçeklik payı hakkında bir açıklama bekleniyor.

Bu paylaşımda 12 sularında bölgede bulunan vatandaşın Zeynel Şenol Köprüsü mevkiinde bulunan bir zincir marketin yakınında beyaz bir minibüsün çalılıklara yaklaştığını içerisinden ateş atıldığı ve yangının hızla büyüdüğünü yazması görenleri meraklandırdı.

Şüpheli olarak aranan beyaz minibüsün görüntüleri elde edildi. Polisin tüm Antalya genelinde şüpheli aracın peşine düştüğü öğrenildi.

antalyahaber-manset.jpg

 

BAKAN PAKDEMİRLİ OLAY İLİŞKİN AÇIKLAMALAR YAPTI

pakdemirli.jpg

Bakan yangına ilk müdahalenin başlangıcından 13 dakika sonra yapılmaya başlandığını şu ana dek 53 kişinin dumandan etkilenip tedavi altına alındığını belirtti. Yapılan çalışmalar esnasında bir ararözün devrildiğini ve şoförünün ağır yaralı olduğunu da ekledi. 

araroz.jpg

 

SERA VE AĞAÇLARI YANAN KADINLAR GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

antalyahaber-manset-001.jpg

 

MANAVGAT'TAN SONRA MERSİN, ADANA, KAYSERİ VE OSMANİYE'DE DE  ORMAN YANGINI ÇIKTI

Manavgat yangınından sonra art arda yangın haberleri gelmeye devam ediyor. Mersin'in Tarsus ilçesinde, Osmaniye'nin Merkez Mahallesine bağlı Kazmaca Köyü'nde, Kayseri'nin Yahyalı ve Adana'nın Sarıçam ve Çukurova ilçelerinde başlayan yangınlara müdahale ediyor. 

​​​​​​antalyahaber-manset-002.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler