Malatya'da Art Arda Yaşanan Depremler Sonrasında AFAD Uyardı!

Malatya'da Art Arda Yaşanan Depremler Sonrasında AFAD Uyardı!

Bu akşam saat 17.46'da Malatya'da meydana gelen 5,2 büyüklüğünde ki depremin ardından 17.49 saatlerinde 4.7 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha meydana geldi. Depremin ardından AFAD uyarıda bulundu. İşte ayrıntılar...

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bu akşam saat 17.46'da 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelirken saat 17.49'da 4,7 büyüklüğünde ikinci sarsıntı meydana geldi. AFAD ise vatandaşları uyardı.

AFAD'DAN UYARI GELDİ!

Peş peşe meydana gelen iki depremden sonra Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan uyarıda "Malatya ilimizin Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5.2 ve 4.7 büyüklüklerindeki #depremler sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız" ifadeleri yer aldı.

MALATYA VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, TRT haber yayınına katılarak yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar 112, Emniyet, Jandarma ve kaymakamlıklar ve diğer kurularımıza bildirilen herhangi bir olumsuzluk yok. Biraz fazla hissedildi. Binalarla ilgili bize ulaşan bir şey yok. Taramalarımız devam ediyor." dedi 

MALATYA DEPREMLERİ KAHRAMANMARAŞ'TA DA HİSSEDİLDİ!

Afşin ve Elbistan ilçelerinde hissedilen depremler, kısa süreli bir paniğe neden oldu. Vatandaşlar, güvenli bölgelere geçmek adına sokaklara çıktı ve olası artçı sarsıntılara karşı tedbir aldı. Depremin şiddeti ve süresi, bölgede duyulan endişeyi artırdı.Yetkililer, vatandaşları sakin olmaya ve resmi bilgileri takip etmeye çağırdı. 

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, "Şiddetli bir sarsıntı yaşadık. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun. Şu an için olumsuz bir ihbar gelmedi. Ekiplerimizle irtibat halindeyiz” ifadelerini kullandı.

images-24.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler