Katledilen Eros'un Katili Serbest Bırakılmıştı... Adalet Bakanı: Yargılama Yeniden Başlayacak!

Katledilen Eros'un Katili Serbest Bırakılmıştı... Adalet Bakanı: Yargılama Yeniden Başlayacak!

İstanbul'da yaşanan ve Türkiye'yi ayağa kaldıran olayda kedi Eros'u vahşice öldüren İbrahim Keloğlan'ın sevk edildiği mahkemece tahliye edilmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise dikkat çeken bir açıklamada bulundu. İşte detaylar...

İstanbul'da yaşanan ve Türkiye'yi ayağa kaldıran İbrahim Keloğlan'ın, sevk edildiği mahkemece tahliye edilmesi olayı, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un dikkat çeken bir açıklamasına neden oldu. Bakan Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olayla ilgili gece yarısı kendisini arayarak, "Nasıl olur böyle bir şey?" dediğini belirtti.

"YARGILAMA YENİDEN BAŞLAYACAK"

Oturduğu sitede Eros isimli kediyi tekmeleyerek vahşice öldüren İbrahim Keloğlan'a yönelik tepkiler devam ederken, Keloğlan'ın tahliye edilmesi kamuoyunda büyük bir tartışma yaratmıştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olayla ilgili gece yarısı kendisini telefonla aradığını ve "Nasıl olur böyle bir şey?" dediğini paylaştı.

Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesiyle ilgili, "Kedi Eros'la ilgili o videoyu sonuna kadar izleyemedim. Peşinden koşarken kapattım. Burada kişi 1 ay tutuklu kalmış sonrasında hüküm verilmiş bu hükümde hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmiş. Hemen Cumhuriyet Savcılığımız itiraz etti, itiraz neticesinde Ağır Ceza Mahkemesi kararı kaldırdı yargılama yeniden başlayacak." ifadelerini kullandı.

"HEPİMİZ BU KONUDA HASSASIZ"

Tunç, "Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanı'mız bir gece yarısı 'Nasıl olur böyle bir şey?' diye beni aradı. Hepimiz bu konuda hassasız. Ceza almış, hükmün açıklanmasının geri açıklanması müessessi var. Cumhurbaşkanımız, kamu vicdanında bunun yeri olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanımız, bizzat takip ediyor." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler