Kadınlara Kades Uygulaması Ve En İyi Narkotik Polisi Anne Projeleri Tanıtıldı

Kadınlara Kades Uygulaması Ve En İyi Narkotik Polisi Anne Projeleri Tanıtıldı

ANTALYA'da İçişleri Bakanlığı katkılarıyla Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kadınlara "Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) ile "En İyi Narkotik Polisi: Anne" projelerinin tanıtımı yapıldı.

İçişleri Bakanlığı katkıları ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün teknik imkanı ve kapasitesiyle geliştirilen KADES ile İçişleri Bakanlığı'nca hayata geçirilen "En iyi Narkotik Polisi: Anne Projesi'nin tanıtımı, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde yapıldı. Narkotik Suçlarla Mücadele ve Asayiş Şube Müdürlüğü işbirliğiyle yapılan proje tanıtım toplantısına Vali Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife Necla Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan'ın eşi Selda Ulucan, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Tamer Özakıncı, AK Parti il, ilçe kadın kolları katıldı. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen ve AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı aracılığıyla yaklaşık 200 kadına projeler anlatıldı.

8 BİN 967 KİŞİYE ULAŞILDI

Tamer Özakıncı, uyuşturucuyla mücadele alanında başta anneler olmak üzere toplumun her kesimine uyuşturucuyla mücadele alanında İl Emniyet Müdürlüğü'nce gerekli bilgilendirme faaliyetleri yapılarak farkındalık yaratmayı amaçladıklarını aktardı. Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'nce 2021 yılın 6 aylık döneminde Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerine online eğitim verildiğini belirten Özakıncı, Konyaaltı, Finike ve Alanya ilçe milli eğitim müdürlüklerine bağlı okullarda da öğretmen ve velilere online eğitim verildiğini anlattı. En İyi Narkotik Polisi: Anne projesi kapsamında 25 oturumda 4 bin 207 anne, anne adayı başta olmak üzere toplam 54 oturumda 8 bin 967 kişiye bilgilendirme yapıldığını söyleyen Tamer Özakıncı, "Narkotik faaliyetleri kapsamında 48 aynı noktada stant kurularak toplam 3 bin 310 kişiye bilgilendirme yapılarak el broşürleri dağıtılmıştır. En İyi Narkotik Polisi Anne ve Narko rehber eğitimleri başta olmak üzere yapılan bütün faaliyetlerde, Google Play Store ve AppStore üzerinden indirilebilen bir ihbar mekanizması olan uyum aplikasyonu tanıtılarak, indirilmesi sağlanmıştır" dedi.

KADES UYGULAMASIYLA KADIN ACİL DESTEK İHBAR SİSTEMİNE ULAŞILIYOR

Aile içi ve Kadına Şiddet konusunda hayata geçirilen KADES uygulamasının son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirildiğini vurgulayan Özakıncı, "Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonlarına indirdikleri KADES uygulaması üzerinden yapacakları ihbarla hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek ihbar sistemine ulaşabilecektir. Antalya Asayiş Şube Müdürlüğümüzce KADES uygulamasının başladığı 2018 yılından bugüne kadar tanıtımı ve farkındalığın arttırılması açısından kadın vatandaşlarımıza yönelik yapılan bilgilendirmeler kapsamında; Merkez ve Dış İlçe Emniyet Müdürlüklerimiz, Toplum Destekli Polisi Şube Müdürlüğümüz, Polis Merkezi Amirliklerimiz ve ŞÖNİM aracılığı ile kurulan stantlarda 45 bin KADES broşürü, özel KADES logolu 3 bin maske dağıtılarak bilgilendirmeler yapılmıştır" diye konuştu.

15 BİN KADIN KADES UYGULAMASINI İNDİRDİ

Tamer Özakıncı, Antalya'da toplu taşıma araçlarına televizyonlardaki gösterim için özel olarak hazırlanan KADES tanıtım videosunun sistematik olarak yayınlanması sağlanarak, yolculuk yapan yaklaşık 500 bin vatandaşa ulaşıldığını aktardı. Özakıncı, "İlimizde birimlerimize herhangi bir sebepten dolayı gelen ve görevlerimizce yapılan ziyaretlerde KADES Uygulaması bilgilendirmeleri yapılmış ve yaklaşık 15 bin kadının telefonuna KADES uygulamasının yüklenmesi sağlanmıştır" dedi.

Kadınlara Kades Uygulaması Ve En İyi Narkotik Polisi Anne Projeleri Tanıtıldı

Kadınlara Kades Uygulaması Ve En İyi Narkotik Polisi Anne Projeleri Tanıtıldı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler