"Jigolo" Vaadiyle 26 Kişiyi Dolandıran Çeteye Polis Operasyonu!

"Jigolo" Vaadiyle 26 Kişiyi Dolandıran Çeteye Polis Operasyonu!

Büyükçekmece'de faaliyet gösteren bir çete, "jigolo" vaadiyle insanları kandırarak 26 kişiden toplamda 575 bin TL dolandırdı. Polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyon sonucunda şüpheliler yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, jigolo olarak çalışma vaadiyle çağrı merkezi faaliyeti yürüten organizasyonları hedefleyen bir operasyon başlattı. Vatandaşların komisyon veya aidat adı altında ödemeler yaparak mağdur edildiği tespit edilen şebekenin peşine düşen ekipler, soruşturmayı genişletiyor.

images-2024-02-29t153538-150.jpeg

26 KİŞİYİ DOLANDIRAN ŞÜPHELİLER YAKALANDI

Fiziki takipler sonucunda Büyükçekmece'de ortaya çıkan bir ofis, 06.02.2024 tarihinde gerçekleştirilen operasyonla hedef alındı. Yapılan aramada, çok sayıda bilgisayar, telefon, dijital materyal ve 55 bin TL ele geçirilirken, 9 şüpheli şahıs yakalandı. Dijital materyal incelemeleri sonucunda, 26 kişinin toplamda 575 bin TL dolandırıldığı belirlendi. Emniyet tarafından işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Dolandırıcılık suçundan adli makamlara sevk edilen şüphelilerden biri, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 8 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyon sonrasında serbest bırakılan ve tutuklanan şüphelilerin durumları adli süreçte belirlenecek.

65e066b0f974e2765d48457b-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler