Jandarma ve Halk Arasında Yıkım Gerginliği

Jandarma ve Halk Arasında Yıkım Gerginliği

ANTALYA'nın Demre ilçesine bağlı Kekova'nın Üçağız mahallesinde, jandarma ve belediye ekipleri ile kaçak olduğu için yıkım kararı alınan bina sahibi arasında gerginlik yaşandı.

Bina sahibi İbrahim Turan'ın, binayı bir hafta içinde boşaltıp yıkacağını belirten tahliye taahhütnamesi vermesi üzerine yıkım ertelendi.

Kekova'nın Üçağız mahallesinde İbrahim Turan'a ait kaçak binayı yıkmak için Demre İlçe Jandarma Komutanlığı ve Demre Belediyesi Zabıta ekipleri tedbir aldı. Demre Belediyesi ekipleri iş makineleriyle yıkım yerine geldi. Bu sırada İbrahim Turan, ailesi, yakınları yıkımı engellemek için yolu kapadı. Belediye ekipleri ile İbrahim Turan ve yakınları arasında tartışma yaşandı.

İbrahim Turan, "Üçağız mahallesinde yıkım kararı olan başka binalar da var. Niçin önce benim binam yıkılacak. Hepsini yıkın, yıkıma razı olurum" sözleriyle yıkımı engellemeye çalıştı. Turan'ın tepkisi üzerine belediye yetkilileri sit alanına ahşap ve demirden yapılan kaçak binanın mahkeme kararıyla yıkılacağını anlattı. Bina sahibi Turan, noterden tahliye taahhütnamesi vererek, binayı bir hafta içinde boşaltacağı ve yıkacağını beyan etti. Bunun üzerine yıkım ertelendi.

Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Çelik konstrüksiyon üzerine ahşaptan 300 metrekarelik, 10 veya 12 odalık bir ucube yapı. Denizden o kadar çirkin görünümü var ki, tarih, doğa ve deniz cenneti Kekova'ya yakışmayan bir yapı. Daha önce CİMER ve belediyemize yapılan şikayetler üzerine mühürledik. Arkadaşımız mahkemeye gitti. Tüm davaları kaybetti" diye konuştu. Üçağız mahallesinin tarihi, doğa ve deniz güzelliğiyle Kekova'nın merkezi olduğuna dikati çeken Kocakaya, şunları söyledi:

"Bu merkez birinci derecede tarihi ve doğal sit alanı. Belediye olarak bu bölgede kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceğiz. Bizim dönemimizde daha önce yapılan yapıları da yıktık. Yıkmaya da devam edeceğiz. Ayrıca buranın asıl sorumlusu bizimle beraber İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu. Bu ucube yapının yıkılması için bu kurumlar bize başvurdu. Yasal bir işlemi yerine getiriyoruz. Ayrıca arkadaşımızın noterden taahhütname vererek, yıkımı kendisinin yapacağını belirtmesi, eşyalarını alacağını belirtmesi çok güzel bir anlayış. Kimse Kekova'da kaçak yapı yapmaya yeltenmesin. Buna izin vermeyeceğiz."

Jandarma ve Halk Arasında Yıkım Gerginliği

Jandarma ve Halk Arasında Yıkım Gerginliği

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler