İstanbul'daki Şiddetli Fırtına Nedeniyle İniş Yapamayan Pilot Zor Anlar Yaşadı: 'Çok Fena Sallanıyoruz'

İstanbul'daki Şiddetli Fırtına Nedeniyle İniş Yapamayan Pilot Zor Anlar Yaşadı: 'Çok Fena Sallanıyoruz'

Kule görevlisi, pilotlara şiddetli rüzgar hakkında bilgi verirken, havada tur atan bir uçağın pilotu "Fena bir türbülans var, sağa doğru dönüyoruz" ifadeleriyle durumu rapor etti.

İstanbul'da akşam saatlerinde etkisini gösteren şiddetli yağmur ve rüzgar, hava trafiğinde büyük aksamalara neden oldu. İstanbul Hava Sahası'ndaki şiddetli rüzgar ve türbülans riski nedeniyle uçaklar havada zor anlar yaşadı. Bir yolcu uçağının pilotunun, "Fena bir türbülans var, sağa doğru dönüyoruz" ifadeleri kayıtlara geçti. Uçaklar, havada bir süre tur attıktan sonra yakıt kritiğine girince, İzmir başta olmak üzere çevredeki havalimanlarına yönlendirilmek zorunda kaldı. Bu arada, kent genelinde şimşekler de etkili oldu.

HAVALİMANINA İNİŞ YAPAMAYAN PİLOT ECEL TERLERİ DÖKTÜ

İstanbul'da akşam saatlerinden itibaren etkisini artıran sağanak ve şiddetli rüzgar, hava trafiğini olumsuz yönde etkiledi. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapmaya çalışan uçaklar, şiddetli rüzgar nedeniyle güvenli inişi sağlamak adına havada tur atmak zorunda kaldı.

BAZI UÇAKLAR DİĞER ŞEHİRLERE YÖNLENDİRİLDİ

Türbülansa girmemek için sürekli tur atan ve yakıt kritiğine giren uçaklar, başta İzmir olmak üzere çevredeki havalimanlarına iniş yapmak zorunda kaldı. Bu sırada Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş için alçalan bir uçağın pilotunun hava trafik kontrol kulesiyle yaptığı konuşma kayıtlara yansıdı. Pilotun, havada tur atarken yaşadığı zor anlar konuşmada net bir şekilde duyuldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler