HSK'dan Sürpriz Atama Kararı: Sinan Ateş Davasında Görevden Alınan Savcı Terfi Etti

HSK'dan Sürpriz Atama Kararı: Sinan Ateş Davasında Görevden Alınan Savcı Terfi Etti

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), adli ve idari yargıda yaz kararnamesini açıkladı. Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) açıkladığı yaz kararnamesinde önemli bir atama gerçekleşti. İşte detaylar...

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturmayı yürütürken görevden alınan Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Durdu Özer, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı'na atandı. Durdu Özer'in bu ataması, adalet camiasında geniş yankı uyandırdı. Özer'in yürüttüğü soruşturmanın hassasiyeti ve aldığı kararlar, kamuoyunda büyük ilgi toplamıştı.

BAŞSAVCI VEKİLLİĞİNDEN BÖLGE SAVCILIĞINA ATANDI

Öte yandan, İzmir Adliyesi'nde 'dinlenme odası'nda cephaneliğini sergilediği fotoğraflarla gündem olan Oktay Tabur, İzmir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevinden alınarak tenzili rütbe ile Karşıyaka Hakimliği'ne atandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 2024 yılı adli ve idari yargı yaz kararnamesini açıkladı. Kararnameye göre, adli yargıda 4.009, idari yargıda ise 290 hakim ve savcının görev yerleri değiştirildi. Toplamda 4.299 hakim ve savcının görev yerlerinde yapılan bu değişiklikler, yargı camiasında önemli bir hareketlilik yarattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler